hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi topun üzerini dantelle örtüp barış mesajı verdiler

    Tarihi topun üzerini dantelle örtüp barış mesajı verdiler
    expand

    Çanakkale'de buluşan bir grup kadın, bir araya getirdikleri dantellerle, Çanakkale Savaşları'nda kullanıldıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda sergilenen tarihi topun üzerini örtüp, "barış" mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kentte yaşayan yaklaşık 200 kadın el emeği, göz nuru dantellerini uzun bir çalışmanın ardından bir araya getirip örtü yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar daha sonra örtüyü, 99 yıl önceki Çanakkale Savaşları sırasında kullanıldıktan sonra meydanda sergilenen topun üzerine bıraktı.

    Etkinliğe katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4. Çanakkale Bienali dolayısıyla kadınların böyle bir etkinlik organize ettiklerini söyledi.

    Cumhuriyet Meydanı'nda, Çanakkale Savaşları'nda kullanılan bir top bulunduğunu belirten Gökhan, "Biz bu topun burada mevcudiyetinden Çanakkale halkı olarak rahatsısız. Çünkü tam kentin girişinde, gelenleri topla karşılamış oluyoruz. Bu topun kaldırılması talebimiz vardı. Sonuç itibariyle kaldırtamadık ama en azından üstünü 'barış örtüsüyle' örtüyoruz" dedi.

    Botobüs trafiğe çıktı!

    Gökhan, kadınların el emeklerini, örgü işlerini bir araya getirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

    "200 kadın bunları birleştirdi ve örtü yaptı. Bu örtüyü de savaş simgesi olan topun üzerine örttü. Barışı simgeliyor. Kentte zaten kadınlarımızın savundukları barış... Böyle bir sembol etkinlik yapmışlar. Kendilerini hem emekleri hem de düşünceleri için kutluyorum. Artık savaştan, silahtan, toptan, tüfekten bıkkınlık geldi topluma. En azından ayıbımızı kadınların el emeğiyle örtüyoruz. Çünkü savaşlarda en büyük eziyeti gören kadınlar. Bunları televizyonlarda izliyoruz. Çocuklarıyla beraber kadınlar. Artık 'savaş olmasın, barış olsun, savaşları sembolize eden objelerle kentimiz anılmasın' istiyorlar. Barışın kentinde böyle bir etkinlik yaptıkları için kadınlarımızı kutluyorum.
    Gerçekten analık duygularını bir kez daha barış noktasında ortaya koymuş oldular."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mozart'a ait kayıp nota yazıları 200 yıl sonra bulundu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow