hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM'de 4 partiden Mısır deklarasyonu

    TBMMde 4 partiden Mısır deklarasyonu
    expand

    TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin imzasıyla Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararı konusunda ortak deklarasyon okundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birleşimi yöneten Başkanvekili Meral Akşener'in okuduğu deklarasyonda, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin, kardeş ülke Mısır'da cereyan eden olayları yakından ve kaygıyla izlendiği belirtildi.

    Kaygı verici gelişmelerin son idam kararlarıyla yeni bir aşamaya ulaştığı ifade edilen dek, şunlar kaydedildi: "TBMM olarak tüm kardeş Mısır halkının yanındayız. Mısırlı kardeşlerimizin demokrasi, insan hakları, temel özgürlükler, hukukun üstünlüğü, fırsat eşitliği ve refah yönündeki talep ve beklentilerini içtenlikle destekliyoruz.

    Mısır halkının herhangi bir dış müdahale olmaksızın kendi geleceğini en sağlıklı şekilde belirleme hak, yetenek ve iradesine sahip olduğunu biliyoruz ve kendilerine güveniyoruz. Siyasi gerekçelerle verilmiş olan idam cezalarının sadece Mısır halkını değil, bütün insanlığın vicdanını sızlatacağı açıktır.

    Bunun, Mısır'daki gerginlikleri daha da artırabileceği ve intikam hislerine dönüşebileceği endişesini taşıyoruz. Mısır'da barış ve demokrasiye giden yolun özgürlük ve insan haklarının düğmesinden geçtiği inancındayız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolayısıyla TBMM olarak amaç ve hedefimiz sadece kardeş Mısır halkıyla dayanışma halinde olduğumuzun altını çizmektir. Mısır'ın demokratik mücadelesine, umutlarına, hayallerine, istikbaline gölge düşürecek, insanlık tarihine karar bir leke olarak kazınacak olan bu idam kararlarının uygulanmaması, TBMM'de tecelli eden millet iradesinin ortak arzusudur."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow