hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TEOG'da durdurma kararı! TEOG şoku!

    TEOGda durdurma kararı TEOG şoku
    expand

    Yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiren TEOG'da 4 soru hatalı olduğu için açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. Peki şimdi TEOG'da ne olacak? TEOG sonucu bekleyen öğrencilerin heyecanlı bekleyişi devam edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. sınıf öğrencileri için yapılan 1. dönem merkezi ortak  sınavlarda 4 sorunun hatalı olduğu gerekçesiyle açılan davada, TEOG için yürütmenin  durdurulması kararı verildiğini bildirdi. Bakanlıkça bu karara itirazda  bulunulduğu, üst mahkemenin kararına göre sınav sonuçlarının ilan edileceği  kaydedildi.

    Üst mahkemenin ne zaman karar vereceği ise belli değil. Binlerce öğrenciyi ilgilendiren TEOG sonuçlarının açıklanabilmesi için üst mahkemenin kararı bozması ve olur vermesi gerekiyor. Üst mahkeme de alt mahkemenin kararına katılır ise, yüksek ihtimalle sınav geçersiz sayılacak ve tekrarlanacak.

    Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

    Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde, 8’inci sınıf öğrencileri için 28-29 Kasım 2013 tarihinde yapılan ve 20 Ocak 2014 tarihinde sonuçları açıklanan ortak sınavlara ilişkin olarak, Ankara 13’üncü İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulması istemli iptal davası açılmıştır.

    Açılan davada, Ortak Sınavların Fen ve Teknoloji Testi A kitapçığı 9 (B kitapçığı 6); İngilizce Testi A kitapçığı 4 ve 6 (B kitapçığı 5 ve 7); Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi A kitapçığının 7’nci (B kitapçığı 1) sorularının hatalı olduğu ve iptal edilmesi gerektiği iddiasına yer verilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlgili Mahkeme, yukarıda belirtilen sorulara ilişkin olarak yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bakanlığımız, karar aleyhine Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz başvurusunda bulunmuştur.

    Üst mahkemenin kararına göre, sınav sonuçları ilan edilecektir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow