hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY uçağına bomba ihbarı

    THY uçağına bomba ihbarı
    expand

    İstanbul-Basel seferini yapan THY uçağına bomba ihbarı yapıldı. Uçak Bulgaristan hava sahası üzerinden Atatürk Havalimanı'na döndü. Arama sonucunda ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Hava Yolları’nın  İstanbul-Basel seferini yapan uçağı, tuvaletinde "bomba" yazılı not bulunması üzerine Atatürk Havalimanı’na geri döndü.  
     
    THY'nin İstanbul-Basel seferini yapmak için havalanan uçağı kabininde," Kargo da Bomba Var" yazılı bir kağıt bulunması üzerine Bulgaristan hava sahasından geri döndü. Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Basel seferini yapan TC-JHD tescilli Boeing 737-800 tipi "Serik " adlı uçağı kabinde bulunan 'Kargo da bomba var' yazısı üzerine kalkışından kısa bir süre sonra Bulgaristan üzerinden geri döndü. 

    Saat 09.10'da Atatürk Havalimanı'ndan havalanan uçak, kabin memurlarının yazıyı görüp kaptan pilotu bilglendirmesi üzerine geri döndü. Atatürk Havalimanı'na saat 12.17'de inen ve apronda güvenli bir bölgeye çekilen uçakta bomba uzmanları arama yaptı. Güvenlik güçlerinin yaptığı arama sonucunda ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı. Yolcular başka bir uçakla Basel'e götürülecek. 

    İşte THY'yi kararsız bırakan uçaklar: Airbus A380 ve Boeing 747-81

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow