hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TIR'a arkadan çarpan otobüste can pazarı: 3'ü ağır 33 yaralı

    TIRa arkadan çarpan otobüste can pazarı: 3ü ağır 33 yaralı
    expand

    Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında İstanbul-Didim seferini yapan bir yolcu otobüsü önünde giden TIR'a arkadan çarptı. İçinde 46 yolcunun bulunduğu otobüste 3'ü ağır en az 33 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaza saat 03.15 sıralarında İstanbul-Bursa karayolundaki, Orhangazi'ye bağlı Gedelek Mahallesi Mevkii'nde meydana geldi. İstanbul-Didim seferini yapan 48 yaşındaki Tanju Biba yönetimindeki 45 FC 787 plakalı yolcu otobüsü Orhangazi'ye bağlı Gedelek Mahallesi Mevkii'nde önünde giden 43 yaşındaki  Cafer Türkmen yönetimindeki 35 AJ 1094 plakalı beyaz eşya yüklü bir TIR kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın şiddeti ile otobüste bulunan yolculardan 33'ü yaralandı.

    Can pazarı

    Kaza ardından tam bir can pazarı yaşandı. Yolcuların uyuduğu esnada meydana gelen trafik kazası sonrasında yaralılara ilk müdahale yoldan geçen araç sahipleri yaptı. Daha sonra kaza yerine çevre ilçelerden ambulanslar sevk edildi. Yaralılar Orhangazi, Gemlik, Yalova ve Bursa'dan gelen ambulanslara konarak çevredeki hastanelere kaldırıldı.

    TIR'ın merdiveni otobüse saplandı

    Kazada TIR kamyonunun arka kapağında bulunan demir merdiven otobüsün ön camına saplanırken, kazada otobüsün ön koltuğunda oturan 3 kişinin ağır yaralandığı belirlendi. Orhangazi Jandarma komutanlığı ve polis ekipleri kaza nedeniyle olay yerinde önlem alırken, İstanbul-Bursa karayolunda trafik yan yoldan sağlandı. Kazaya sağlık ekiplerinin yanı sıra Bursa'dan gelen UMKE ekipleri de müdahale etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow