hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TSK'dan "bayrak indirme" açıklaması!

    TSKdan bayrak indirme açıklaması
    expand

    Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda yapılan teşkilat değişikliğinin "çözüm süreci" ve "bayrak indirme" olayı ile hiçbir ilgisi olmayıp uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

    "Hava Kuvvetleri Komutanlığının ana muharip unsurlarını tek bir komutanlık çatısı altında toplayan "Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı" 05 Ağustos 2014 tarihinde Eskişehir'de teşkil edilmiştir. Bu komutanlığın ana bağlıları olarak; Hava harekâtını tek bir merkezden yönetmek üzere "Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezleri Komutanlığı" Diyarbakır'da, bünyesindeki kara ve deniz koordinasyon üniteleri ile hava ve füze savunmasını bir merkezden yönetecek ve angajman yetkisini kullanacak olan "Hava Savunma Komutanlığı" ise Eskişehir'de oluşturulmuştur.

    Böylece; Hava Kuvvetleri bünyesinde müşterek, tam bütünleşmiş ve birlikte çalışabilir bir yapının hayata geçirilmesi sağlanarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzayı da kapsayacak şekilde bütün hava ve füze savunma unsurları tek merkezden sevk ve idare edilebilir hale getirilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hava Kuvvetlerinin yeni komuta yapısı sayesinde teknolojinin sağladığı imkânlar ile daha etkin komuta ve kontrol gerçekleştirilecek; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekât etkinliği ve caydırıcılığı artırılacaktır. Bu teşkilatlanma, ülkemizin bulunduğu coğrafyanın jeopolitik şartlarına en uygun ve güçlü özelliklerimizi ön plana çıkaracak özgün bir yapılanmadır. Ayrıca söz konusu dönüşüm, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, güncellenen NATO Kuvvet Yapısı ile daha uyumlu bir yapıya sahip kılacaktır. Hava Kuvvetleri Komutanlığında yapılan teşkilat değişikliğinin "çözüm süreci" ve "bayrak indirme" olayı ile hiçbir ilgisi olmayıp uzun ve titiz bir çalışmanın ürünüdür."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow