hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tülay Babuşçu AK Parti'den aday gösterilmedi

    Tülay Babuşçu AK Partiden aday gösterilmedi
    expand

    'Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arasının sona erdi' tweeti ve İsmet İnönü'ye 'kahpe' diyen bir takipçisinin tweetini retweetlemesiyle tepkilere neden olan AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, AK Parti milletvekili listesinde yer bulamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti'de, bir süre önce sosyal medyadan paylaştığı "600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" cümlesi ve İsmet İnönü'ye hakaret içeren bir takipçisinin tweetini paylaşmasıyla tepki çeken AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, partisi tarafından tekrar aday gösterilmedi.

    AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, bir süre önce sosyal medya hesabından, "600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi" sözlerini paylaştı. 90 yıllık cumhuriyet için 'reklam arası' demesi tepki çekti. Babuşcu daha sonra da "BAŞKAN RTE" adlı bir twitter kullanıcısının, Cumhuriyet'in kurucularından İsmet İnönü için yazdığı "Bizans dostu kahpe İsmet İnönü" başlıklı tweetini paylaştı. Babuşçu, muhalefetten ve iktidardan gelen tepkiler üzerine TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak özür diledi. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarıyla tepki gören Babuşcu, partisi tarafından, milletvekilliği için tekrar aday gösterilmedi.

    İşte CHP'nin milletvekili adaylarının tam listesi

    İşte AKP'nin il il milletvekili aday listesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP milletvekili aday listesi

    HDP'nin kesinleşmiş aday listesi belli oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow