hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli Valisi Kaymak Hızır Orucu iftarı verdi

    Tunceli Valisi Kaymak Hızır Orucu iftarı verdi
    expand

    Tunceli Valisi Osman Kaymak, Hızır Orucu dolayısıyla cemevinde iftar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaymak'ın Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği bünyesindeki Tunceli Cemevi'nde düzenlenen iftar yemeğine, Vali yardımcıları Olgun Öner ve Serdar Arslantaş, cemevi dedesi Ahmet Ekber Yurt, bazı Alevi dedeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

    İftar öncesinde konuşan Kaymak, Alevilerin inancını yaşamasını istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Ben bu günleri önemsiyorum, bu günler kutsal günler. Hep birlikte dua edelim, ülkemizin üzerindeki bu kara bulutlar dağılsın. İnsanlarımız daha çok mutlu olsun. Bir ankette en mutsuz il Tunceli çıkmış. Değerli dostlarım siz buna layık değilsiniz. Siz her şeyin en iyisine layıksınız. Biz elimizden geldiğince gayret ediyoruz, siz de gayret edin. Bu barış ortamının devam etmesi halinde siz de göreceksiniz ki Tunceli, kabuğunu kıran ipek böceği gibi gelecekte çok daha mutlu günler yaşayacak. Ben buna canıgönülden inanıyorum."

    İnanç merkezlerinin yolları ve çevre düzenlemesinin yapılacağını dile getiren Kaymak, "Ben geldiğimden beri devletimizden yardım almaya çalışıyorum. İnanç yerlerimizle ilgili başbakanımıza bir proje sunmuştuk. Gittiğimiz türbelerimizin yolları düzgün değil. Oralarda rahat kurban kesemiyorsunuz. Oralar için 13 milyona yakın bir para istedik. Gelecek, buraların çevre düzenlemesini yaptıracağız. Cemevlerimizi destekliyoruz. İnşallah, beklentimiz şudurki cemevlerimiz ibadethane olarak kabul edilsin. İbadethane olmasından önce buranın ihtiyaçları karşılansın" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alevi dedelerinin maaş almalarını da istediğini söyleyen Kaymak, şöyle devam etti: "Bana göre de dedelere maaş verilmesi lazım. Burada gelip çalışan zakirin, aşçının maaşının verilmesi lazım. Ben tabiki hükümetimiz adına konuşmak istemem ama inşallah iyi haberler bekliyoruz. Ümit ediyorum gelecek günlerde dedelere de maaş bağlanacak ama şunu görmek istiyoruz arkadaşlar; buralar böyle dolup taşarsa bunun karşılığı yapılır. Lütfen Aleviliğe sahip çıkın. Alevilik sönmek üzere. Birileri kalkmış diyor ki 'Alevilik İslam dışındadır, bilmem kaçıncı yüzyıllardan geliyor.' Kardeşim Alevilik İslam'dan ayrı değildir. Siz,
    Hak Muhammed Ali'den Aleviliği ayırırsanız, benim bildiğim Aleviler, Hz. Ali'yi severek, 12 imamları severek, Hacı Bektaş-ı Veli'yi severek, bu aşkla bugünlere geldiler. Bütün tanıdığım Alevilerin çocuklarında Ali, Hasan, Hüseyin isimleri var. Siz bu geçmişinden nasıl Aleviliği koparırsınız? Kesinlikle Ali'siz Alevilik olmaz. Bu anlamda lütfen Aleviliğe sahip çıkalım, cemlere gelelim. Hızır orucunuz kabul olsun."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İftarda, oruçların açılmasının ardından cem tutularak, semah yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow