hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de askeri araca bombalı saldırı

    Tuncelide askeri araca bombalı saldırı
    expand

    Tunceli'de PKK'lılar, merkez Sütlüce Köyü'ndeki jandarma karakoluna denetlemeye giden İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un aracına bombalı tuzak kurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karayoluna önceden döşenen ve 70 kilo olduğu belirtilen patlayıcıyı Albay Akkuş'un aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

    Bombanın, komutanın aracın geçişinden saniyeler sonra patlaması faciayı önlerken, arkadan gelen koruma araçlarında hafif hasar meydana geldi.

    Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, kent merkezine merkeze 17 kilometre uzaklıktaki Sütlüce Köyü Jandarma Karakolu'na, iddiaya göre saldırı ve karakol civarında bazı PKK'lıların bulunduğu istihbaratı üzerine, denetleme ve güvenlik önlemlerini gözden geçirmek için saat 16.00 sıralarında yola çıktı.

    Albay Akkuş'un zırhlı makam aracı ve zırhlı kobra tipi koruma araçları köye yaklaşık 5 kilometre kala bombalı saldırıya uğradı. PKK'lılar yola önceden döşedikleri patlayıcıyı Albay Akkuş'un aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

    Düzenek, Albay Akkuş'un aracının geçişinden 4-5 saniye sonra infilak etti. Patlamadan Albay Yurdakul Akkuş yara almadan kurtulurken, arkadaki 2 koruma aracında hafif hasar meydana geldi. Patlamada şans eseri yaralanan olmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırının ardından Albay Yurdakul Akkuş ile yanındaki personeli Tunceli'ye dönerken bölgeye Tunceli Bölge Jandarma Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle jandarma özel harekat timleri indirildi. Karadan da bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri geniş çaplı arama tarama faaliyeti başlattı. Bölgeye giden karayolu da güvenlik güçleri tarafından trafiğe kapatıldı.

    Olay yerinde yapılan incelemede bombanın patlaması sonucu yolda yaklaşık 2 metre derinlik, 5 metre genişliğinde çukur oluştu. Yapılan ilk incelemede infilak ettirilen bombanın yaklaşık 70 kilo olduğu belirtildi. Patlama sırasında şarapnel ve taş parçalarının yaklaşık 100 metre uzağa fırladığı görüldü.

    Olaylı gece

    Bu arada Tunceli'de de karakol yapımı ve 1 Mayıs'ta kutlamaları sırasında çıkan olayları protesto eden bir grup, polis merkezine taş ve molotof kokyeli fırlattı. Polis, saldırganları gaz bombası ve tazyikli su ile dağıttı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow