hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye Kuzey Irak'a operasyon düzenledi!

    Türkiye Kuzey Iraka operasyon düzenledi
    expand

    Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre savaş uçakları Diyarbakır'dan havalanarak Kuzey Irak'a doğru yöneldi. Yerel kaynaklar jetlerin hem Suriye'deki IŞİD hedeflerini hem de Kuzey Irak'taki PKK kamplarını vurduğunu bildiriyor. Öte yandan Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de uçak hareketliliği yaşandığı ifade ediliyor. Öte yandan İncirlik Üssü'nden de 3 savaş uçağının kalktığı bildirildi. Başbakan Davutoğlu operasyonu takip etmek için Çankaya Köşkü'ne geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    F-16'ların Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalandığı öğrenildi. CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat Diyarbakır'dan kalkan savaş uçaklarının rotasının Kuzey Irak olduğunu açıkladı. Yerel kaynaklara dayandırılan bilgilere göre F-16'lar Suriye hava sahasından geçerek PKK hedeflerine doğru yöneldi. Bazı savaş uçaklarının Diyarbakır'a indikten sonra tekrar havalandığı belirtiliyor. 

    DHA'nın geçtiği haberde ise şu ifadeler kullanıldı:

    "Kuzey Irak'taki yerel kaynaklar, Türk savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyindeki 5 ayrı noktada bulunan PKK kamplarına hava saldırısı düzenlediğini iddia etti."

    5 BÜYÜK PKK KAMPI VURULDU İDDİASI

    Yerel kaynakların iddiasına göre Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan Türk F-16'ları saat 22.50 civarında PKK'nın denetimindeki Rat, Metina, Gare, Haftanin ve Havaşin bölgeleri bombalandı. Operasyonda PKK'ya ait eğitim tesisleri, sığınaklar ve uçaksavar bataryalarının olduğu belirtiliyor. Uçakların Zap'tan sonra Kandil'e de bir keşif uçuşu yaptığı bildirildi.

    İNCİRLİK'TEN 3 SAVAŞ UÇAĞI KALKTI

    Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nden bu gece saatlerinde 3 adet F-16 savaş uçağının kalktığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DAVUTOĞLU ÇANKAYA'DA

    Başbakan Ahmet Davutoğlu sınır ötesi operasyonu takip etmek için Çankaya Köşkü'ne geçti.

    Türkiye Kuzey Iraka operasyon düzenledi

    4 YIL SONRA İLK OPERASYON

    Türkiye 2011 yılından itibaren Kuzey Irak'a ilk kez hava operasyonu düzenledi.

    ÇUKURCA'DA HAVA HAREKETLİLİĞİ

    Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde uçak hareketliliği yaşandı. Hakkari yönünden gelen uçakların Kuzey Irak yönüne gittikleri gözlendi. Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesindeki uçak hareketliliği saat 23.00'de başladı.

    Uçakların Hakkari yönünden gelip, Haskel Dağları ve Hakantepe Bölgesi’nden geçerek Irak’a doğru yöneldikleri gözlendi. Uçak sesleri Çukurca ilçe merkezinde de yoğun olarak duyuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow