hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin İnsan Hakları Gündemi Konferansı 5-7 Aralık'ta

    Türkiyenin İnsan Hakları Gündemi Konferansı 5-7 Aralıkta
    expand

    Türkiye'nin İnsan Hakları Gündemi Konferansı'nın ikincisi, 5-7 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. Konferansın, 2013 -2014 yılları arasında Türkiye'de yaşanan insan hakları ihlallerinin tartışılacağı bir platform oluşturması amaçlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İTÜ-Taşkışla Kampüsü, Nezih Eldem Konferans Salonu'nda gerçekleşecek ve herkesin katılımına açık olacak konferansın ilk günü, eğitim sistemindeki dönüşüm ve bu dönüşüme rağmen özünde aynı kalan sorunlara dair sunumlardan oluşan "Eğitimin Ahvali" oturumu ile başlayacak. Ardından yargının da dahil olduğu devlet kurumlarının, insan haklarına yaklaşımının tartışılacağı "Kurumlar ve İnsan Hakları" oturumu yer alacak.

    Konferansın öğleden sonraki kısmında, Ortadoğu'daki savaş ve göçün yarattığı tahribatın ve mültecilik durumunun yanı sıra şiddet ve ırkçılığın yeniden üretimi üzerindeki etkisinin ele alınacağı "Ortadoğu'da Savaş, Türkiye'de Mültecilik" başlıklı iki oturum bulunuyor.

    Ceza ve adalet ilişkisini kuramsal ve hukuki perspektiflerden değerlendiren tebliğlerin yer aldığı ikinci günün ilk oturumu "Hukukun Sınırları: Ceza, Adaleti Sağlar mı?" başlığını taşıyor. Konferans, devlet şiddeti üzerine tanıklıklıların aktarılacağı "Şiddetin Yoğunlaştığı Bölgeler" oturumu ile devam edecek. Öğleden sonra, sistematik insan hakları ihlalleri ve bunların inkarı karşısında, adalet ve hakikat arayışının tartışılacağı "Adalet Arayışı ve Geçmişle Hesaplaşma" ve "Hakikatleri ve İnkarı Araştırmak" başlıklı iki oturum düzenlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konferansın son günü, Gezi direnişi ile birlikte güçlü bir siyasi mecra ve araç haline gelen sosyal medya üzerinde artan baskıların tartışılacağı "İnternet, Sosyal Medya ve Sansür" oturumu ile başlayacak. İnsan hakları ihlallerinin özellikle sınıfsal boyutunu merkeze alan "Güvencesiz Yaşamak" Pazar gününün ikinci oturumu olacak.

    Konferans, üç gün boyunca tartışılan insan hakları gündeminin bir bütün olarak ele alınacağı ve mücadele yöntemleri üzerine düşünüleceği bir "Genel Değerlendirme" ile sona erecek.

    Konferans programınının tamamı için: http://www.insanhaklarigundemi.net
    Facebook: https://www.facebook.com/pages/Türkiyenin-İnsan-Hakları-Gündemi-Konferansı/253200301544795
    Twitter: @TIHG_Konferans

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow