hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Umut'un elektriğini kesen CLK'dan özür paketi

    Umutun elektriğini kesen CLKdan özür paketi
    expand

    Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu vücudu felç olan ve gerçek kimliği belirlenemeyen Umut adı verilen gencin yaşadığı evin borç yüzünden kesilen elektriği aynı gün akşam saatlerinde yeniden açılırken, bugün de eve özür ziyareti düzenlendi. CLK Akdeniz Elektrik görevlileri, aileye içinde makarna, bulgur, şeker gibi ürünlerin olduğu bir koli gıda paketi yardımı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya, Burdur ve Isparta'da yaklaşık 1 milyon 800 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren CLK Akdeniz Elektrik', 1.5- 2 aylık yüksek bedelli faturalar nedeniyle birçok aboneyi zor durumda bıraktı.

    Toplam 2 aylık fatura bedeli gönderilen ve çok yüksek olduğu için ödeyemeyen yüzlerce aboneden biri de 7 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan Umut'un bakımını üstlendiği koruyucu anne Gülsüm Kabadayı oldu. Umut'un Meydankavağı Mahallesi'nde yaşadığı evin elektriği, CLK Akdeniz görevlileri tarafından 427 TL'lik borç nedeniyle dün sabah saatlerinde kesildi. Umut'un yaşadığı evin elektriklerinin kesilmesi birçok kesimden tepki topladı.

    Elektrik ve doğalgazın ateşini düşüren öneriler

    Ruslar da tepki gösterdi

    Henüz kimliği belirlenemeyen ve Rusya veya etrafındaki ülkelerden olabileceği de düşünülen Umut'un başına gelen olaya Antalya ve olayın duyulduğu bölgelerde yaşayan Ruslardan da tepki geldi. Olayın haber olması sonrasında CLK Akdeniz görevlileri akşam saatlerinde elektriği açtı. Faturanın da CLK Akdeniz firması tarafından üstlenildiği açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün akşam saatlerinde Umut'un evinin elektriğini yeniden açan CLK görevlileri, bugün de aileyi evinde ziyaret etti. CLK Akdeniz Kurumsal İletişim Uzmanı Ayşegül Yılmaz, Gülsüm Kabadayı ve Umut'u ziyaret ederek, dün yaşanan olaydan dolayı özür diledi. Yılmaz, Umut ve benzeri durumdaki kişiler için indirimli elektrik sağlanması konusunda çalışmalar yürütüldüğünü, bundan sonra böyle bir olayın yaşanmayacağını ve her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. 

    Aileye içinde makarna, toz şeker, bulgur, çay, salça, zeytin, mercimek gibi gıda maddeleri bulunan bir koli yardımda bulunuldu. 

    Dar gelirli vatandaşa elektrikte devlet desteği

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow