hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü cerrahtan sevindiren haber

    Ünlü cerrahtan sevindiren haber
    expand

    Kars'ta silahlı saldırıya uğrayan Prof. Dr. Bingür Sönmez'in sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü ve görev yaptığı hastanede basın açıklaması yapıldı. Ünlü cerrahın sağlık durumunun iyi olduğu ve kısa sürede görevine devam edeceği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarıkamış'ta dün silahlı saldırıya uğrayan, bacağından ve elinden yaralanan ünlü kalp cerrahlarından Bingür Sönmez'in sağlık durumuyla ilgili, İstanbul'da tedavi gördüğü aynı zamanda görev yaptığı hastanede açıklama yapıldı.

    Yapılan açıklamada, hastane Direktörü Ergün Şenel, Kalp ve Damar Cerrahı Prof.Dr. Harun Arbatlı ve Kardioloji Uzmanı Deniz Şener basın mensuplarına bilgi verdi.

    Ünlü cerrahın durumuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Harun Arbatlı, "Çok kıymetli bir tıbbi kişilik olan Bingür Hocamızın sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda bacağından ve elinden kolundan yaralanmış olan hocamızın hayati tehlikesinin olmadığı düşüncesindeyiz. Ama ihtiyaten kendisini hastane ortamında tutuyoruz" dedi.

    Ünlü kalp cerrahı Bingür Sönmez'e silahlı saldırı

    "Ameliyatlarına kısa sürede dönebileceğini öngörebiliyoruz"

    Sönmez'in görevine ne zaman döneceğiyle ilgili değerlendirme yapan Prof. Dr. Arbatlı, kurşunun Sönmez'in elini sıyırdığını diğer kurşunun ise bacağından girip çıktığını belirterek; "Herhangi bir sinir yaralanması yada damar yaralanması olmamış olması bizi son derece sevindiren bir durum. Ameliyatlarına kısa süre içerisinde devam edeceğini öngörebiliyoruz; bugün ki durumundan" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basının karşısına çıkacak

    Arbatlı, bir basın mensubunun "Bingür Hoca açıklamayı kendisi yapabilecek durumda değil mi?" sorusuna, "Kendisiyle bu sabah konuştum, bugün çok erken olduğu için kendisi basının karşısına çıkma arzusunda değil; ama muhtemelen yarın ya da yada en geç öbürsü gün kendisini çok sağlıklı bir şekilde göreceğimizi umut ediyoruz" yanıtını verdi.

    Arbatlı, Sönmez'in girmesi gereken ameliyatlarının hatırlatılması üzerine, hastalardan birinin sağlık durumu nedeniyle ameliyatının ertelendiğini, diğer ameliyatın ise hastanedeki devam eden süreçte bir aksama olmayacağını ifade etti.

    Cumhurbaşkanı ve başbakan aradı

    Hastane Direktörü Dr. Ergun Şenel ise Prof Dr. Bingür Sönmez'in silahlı saldırıyı minimal yaralanmalarla atlattığını belirtti. Şenel, bu süreçte telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunanlara da teşekkür ederek, "Sayın cumhurbaşkanımız aradılar, sayın meclis başkanımız, sayın başbakanımız aradılar, sayın sağlık bakanımız aradılar, sağlık bakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü çok hızı bir şekilde ambulans uçak temin ederek hocamızın hastanemize intikaline temin etmiş oldular" dedi.

    Şenel, Denizli ve Kars Valisi ile Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü'ne de yardımlarından dolayı teşekkür etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırı anı ve sonrası kamerada

    Kardioloji Uzmanı Deniz Şener ise konuşmasında, Sönmez'in bacağına giren kurşunun girip çıktığının, ünlü cerraha herhangi bir operasyon yapılmadığının, sadece kanama kontrolü yapıldığını belirtti.

    Yaraların kendi seyri içerisinde iyileşeceğini ifade eden Şener, Bingür Sönmez'e yapılan silahla saldırının gerekçesinin ne olabileceği sorusu üzerine ise, adli sürecin devam ettiğini belirterek, "Tahmin olarak iktidarın kaybedilmesi ile birlikte ortaya çıkan hırsın sonucu olarak ortaya çıkan bir gerekçe gibi görülüyor bize. Ama gerekçe adli merciler tarafından araştırılarak ortaya çıkarılacaktır" dedi.

    Bingür Sönmez kimdir?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow