hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali'den ''Sigarayı Bırak'' şiiri

    Validen Sigarayı Bırak şiiri
    expand

    ''Sigarayı bırak'' şiiri yazan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, kurum müdürlerinden sigarayı bırakmak isteyenlerin paketleri ile çakmaklarını çöpe attı. Vali Deniz, sigarayı bırakacak olanlara tablet bilgisayar hediye edeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Ahmet Deniz, bugün beraberinde vali yardımcıları ve kurum müdürleriyle ''Dünya Sigarayı Bırakma Günü'' nedeniyle Ardahan Devlet Hastanesi'nde oluşturulan ''Sigarayı Bırakma Polikliniği''ni ziyaret etti.

    Yapılan konuşmalar sırasında Vali Ahmet Deniz sigaranın zararlarını anlatan bir şiir yazdığını ve bunu okumak istediğini belirtti. Sigaranın zararlarından bahseden Vali Ahmet Deniz, ''Sigarayı bırak'' başlıklı şiirinde şunları söyledi:  "Yıllardır sigara içiyorsun ne oldu?/ Zehir gibi nikotin ciğerlerine doldu/ Geleceği ümitle beklerken/ Gül benzin sarardı soldu / 'Ah, vah' desen geri gelmiyor hayat / Yediklerin tatsız tuzsuz, sanki bayat / Bunlardan ders çıkar, sigarayı sen de bırak."  

    Vali Ahmet deniz, okuduğu şiirin ardından etkinliğe katılanlara "Haydi bakalım, sigarayı bırakmak isteyen var mı?" diye sordu. Sigarayı bırakmak isteyen Defterdar Mehmet Doğan, İl Kültür Müdürü Sıddık Alagöz,  Sağlık görevlisi Rıfat Akça'nın sigara paketleri ile çakmaklarını alarak çöpe attı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Deniz, kurum müdürleri ve bazı hastalardan sigarayı bırakmaları için söz vermelerini istedi. Hastanede dolaşırken Vali Deniz, karşılaştığı 67 yaşındaki vatandaş Mustafa Kocak'ı da ikna ederek sigara paketini aldı ve çöpe attı. Vali Deniz "Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde 'Sigarayı sen de bırak' diyoruz. Sigarayı bırakanlara tablet bilgisayar hediye edeceğiz" dedi.

    Vali Mutlu'dan Bayrak şiiri

    Demirtaş: "Biraz az sigara için gençler"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow