hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'da Ankara'ya yürümek isteyen işçilere polis müdahalesi

    Vanda Ankaraya yürümek isteyen işçilere polis müdahalesi
    expand

    Van'da, çalıştırılma süresi sona eren ve tekrar işe alınma talebiyle Ankara'ya yürümek isteyen gruba, polis basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Çıkan olaylarda, gözaltına alınmak istenen Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, bindirildiği aracın camını kırarak kaçtıktan sonra Van Gölü'ne atlamak istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kentte 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinde çeşitli kurumlarda işe alınan 7 bin 286 işçinin görevine, yaklaşık 4 ay önce son verildi.

    Yeniden işe alınmaları talebiyle Cumhuriyet Caddesi'ndeki Feqiye Teyran Parkı'nda eylem yapan işçiler, bugün de İpekyolu üzerinde toplanıp "seslerini duyurmak" bahanesiyle Ankara'ya yürüyeceklerini belirtti.

    Basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen ve Edremit ilçe girişindeki polis kampı önüne kadar ilerleyen gruba, çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri izin vermedi.

    Kanser hastası olan eşinin her anını çekti

    Yürüyüşün Karayolları Kanununa aykırı olduğunu ve toplu yürüyüş için gerekli izinlerin alınmadığını belirten polis ekiplerinin yürüyüşe eyleme son verilmesini istemesine rağmen, işçiler yürümekte ısrar ederek polise direndi.

    İlginç gerçekler

    Camı kırarak kaçtı

    Bunun üzerine polis ekipleri, grubu basınçlı su ve gaz bombası kullanarak dağıtmaya çalıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çıkan olaylarda, gözaltına alınmak istenen Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, bindirildiği aracın camını kırarak kaçtıktan sonra Van Gölü'ne atlamak istedi.

    Polisin müdahalesiyle atlamasına izin verilmeyen Altın, başka bir ekip aracına bildirilerek gözaltına alındı.

    Olaylarda 15 kişi çeşitli yerlerinden yaralandığı, 2 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow