hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yağmur ve şiddetli rüzgar İstanbul'u vurdu

    Yağmur ve şiddetli rüzgar İstanbulu vurdu
    expand

    İstanbul'da dün gün boyunca aralıklarla yağan yağmur, gece boyunca etkisini sürdürdü. Şiddetli yağmur ve rüzgar havayolu seferlerini aksattı, çeşitli maddi hasarlı kazalara neden oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da dün gün boyunca aralıklarla etkili olan yağmur, gece boyunca sürdü. Rüzgarla birlikte etkili olan yağmur nedeniyle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde gezen vatandaşlar yürümekte zorluk çekti. Yağmurdan korunmaya çalışan vatandaşların şemsiyeleri şiddetli rüzgar nedeniyle zaman zaman ters döndü.

    Beyoğlu'nda hasar gören şemsiyelerin üst üste yığıldığı noktalarda görüntü kirliliği oluştu. Yollarda da gece boyunca aralıklarla süren yağmur nedeniyle su birikintileri oluştu. Boğaz'da ise rüzgar nedeniyle dalgaların çıktığı görüldü.

    Şiddetli rüzgar FSM Köprüsü üzerinde kazaya neden oldu

    Fatih sultan Mehmet (FSM) Köprüsü üzerinde bir kamyonet şiddetli rüzgar nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüj üzerinde devrildi. Kazada iki kişi hafif şekilde yaralandı.


    Kaza saat 00.30 sıralarında FSM Köprüsü üzeri Edirne istikametinde meydana geldi. İddiaya göre 16 V 0986 plakalı Bursadan İstanbul'a ev eşyası taşıyan içinde 3 kişinin bulunduğu kamyonet, şiddetli rüzgar nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu köprünün orta refüjüne çarparak yan yattı. Kazadan araç şoförü ve araçta bulunan bir kişi yaralanırken, ihbar üzerine olay yerine kurtarıcı ve sağlık ekipleri sevk edildi.

    Köprü üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu

    Kaza nedeniyle köprü üzerinde ve TEM otoyolu Edirne istikametinde uzun araç kuyruğu oluştu.  Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye sevk edildi. Trafiğe kapatılan köprünün Edirne istikameti kaza yapan kamyonetin kaldırılması sonrası trafiğe yeniden açıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı. Kamyonetin içinde bulunan bir kişi Aşırı rüzgar kamyonetin tentesini kaldırdı attı. İki tane yaralı var" dedi.

    Şiddetli yağmur havayolu seferlerini aksattı

    İstanbul-Konya seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait 2 yolcu uçağı şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle iniş yapamadı. Uçaklardan biri Ankara'ya yönlendirilirken diğeri ise İstanbul'a geri döndü.
    Konya kent merkezinde akşam saat 20.00 sıralarında başlayan ve 3 saat boyunca aralıksız yağan yağmur havayolu seferlerini de olumsuz etkiledi.

    İstanbul-Konya seferini yapan özel bir havayolu şirketine ait 2 yolcu uçağı yağmur ve fırtına nedeniyle iniş yapamadı. Saat 20.05 ve 21.20'de havalimanına iniş yapması beklenen uçaklardan biri Ankara'ya yönlendirilirken diğerinin ise İstanbul'a geri döndüğü belirtildi. Konya havalimanı yetkilileri, yağmurun etkisinin azalmasıyla uçak seferlerinin normale döndüğünü ve uçak iniş kalkışlarında bir aksaklık olmadığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Bolu'da TEM'de kaza: 2 ölü, 7 yaralı


    Bolu'da, yağmur yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil başka bir otomobile çarptı. İki araç da takla atarken, 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

    Kaza, dün saat 23.30 sıralarında, TEM'in Yeniçağa Mevkii'nde meydana geldi. İstanbul yönüne giden Tahir Kuru idaresindeki 34 VY 6543 plakalı otomobil yağmurun etkisiyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirince 41 yaşındaki Kamile Özbek yönetimindeki 06 KMN 02 plakalı otomobile yandan çarptı. İki araç da yolda taklalar atarak metrelerce sürüklendi.

    Kazada, Tahir Kuru ile Reyhan Kuru araçtan fırlayarak olay yerinde yaşamlarını kaybetti. Yaralanan Seher Kuru (47) ve Ömer Kuru (71) ile diğer aracın sürücüsü Kamile Özbek ile aynı araçta bulunan Emine Hatice Özbek (14), Ayşe Fatma Özbek (16), Yavuz Satılmış (32) ve Rukiye Satılmış (23) olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Soruşturma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İskenderun karayolu balçıktan kapandı

    Hatay'da şiddetli sağanak etkili olurken, Amanos Dağları'ndan gelen sel sularının sürükleyerek getirdiği balçıkla kaplanan Antakya- İskenderun karayolunu trafiğe kapandı. Balçığa saplanan araçlarda mahsur kalanlar Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleir ve Hatay AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

    Hatay'da dün akşamdan itibaren etkili olan sağanak yağışın etkisiyle Antakya-İskenderun karayolunun 25'inci kilometresindeki Bakras Mahallesi yol ayrımında, Amanos Dağları'ndan gelen sel sularının taşıdığı balçıklar yolu ulaşıma kapattı. O sırada yoldan geçen 3 araç balçığa saplanırken, araçlarda mahsur kalanları Büyükşehir İtfaiye ekipleri, AFAD ekipleri ve bölgeden traktörüyle geçen çiftçiler kurtardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow