hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaralı emniyet müdüründen Bingöl şiiri

    Yaralı emniyet müdüründen Bingöl şiiri
    expand

    Bingöl'de saldırıya uğrayan emniyet müdürü Atalay Ürker'in Bingöl için yazdığı bir şiir ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bingöl'de dün gece Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu silahlı saldırıda ağır yaralanan ve tedavisi Ankara'da sürdürülen Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in memleketi Ardahan merkeze bağlı Gürçayır Köyü'nde toplanan yakınları ve ülkücü gençler, saldırıyı kınadı. Öte yandan Ürker'in Bingöl'e atandıktan sonra 'Baştan sevdim ben bu Bingöl ilini' adlı şiir yazdığı ortaya çıktı. Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in memleketi, Ardahan merkeze 2 kilometre uzaklıktaki Gürçayır Köyü'nde toplanan Ardahan Ülkü Ocakları mensupları basın açıklaması yaptı. Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yakınları ile köylülerin de hazır bulunduğu basın açıklamasında Ülkü Ocakları İl Başkanı Ercan Ürker şunları söyledi:

    "Misak -i Milli sınırlarımızın dışındaki bir yer için güzel vatanımızı cehenneme dönmüştür. Orada ki yaşanan olayları bahane edip ülkede karışıklık çıkaran eli kanlı terörist yandaşları, halkın iş yerlerine, evlerine saldırmışlardır. Aynı şeyler Bingöl'de de yaşanmıştı. Hemşerimiz, canımız, ciğerimiz ve gururumuz İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker Bingöl'de hasar gören iş yerlerinde incelemelerde bulunduğu sırada saldırıya uğramıştır. Bu saldırı da, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruması Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. Atalay Ürker ve koruması Uğur Atlı ağır yaralandı.

    Bu olay açıkca belirtiyor ki ülke de ki karışılık, yapılan protestolar ne Kobani için ne de ezilen haklar için. Bunların amacı açık ve nettir. Her fırsatta ülke topraklarını karıştırmaktır. Çevreye zarar vermektir, sokakları yaşana bilirlikten uzak kılmaktır. Biz sağduyudan yanayız ama olaylar artık kabul almaz bir hal aldı. Tepkimizi gerektiği şekilde ortaya koyarız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler hala hükümetin olaylara müdahale etmesini bekliyoruz. Siyasi rant sağladığı gezi olaylarında günün her saatinde açıklamalar yapan hükümet ne gariptir ki bu olaylar için basit açıklamalar yapmakla yetiniyor. Ülkü Ocakları olarak Bingöl'de yapılan hain saldırıyı kınıyor şehadete eren polislerimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralı olarak kurtulan Emniyet Müdürümüz ve korumasına acil şifalar diliyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın vatanı savunma,sokaklara sahip çıkma görevi Ülkücü Ocaklarına kaldığı vakit, vatanı savunma konusunda geri adım atmayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "EMNİYET MÜDÜRÜ ATALAY ÜRKER'İN YAZDIĞI 'BİNGÖL' ŞİİRİ

    Öte yandan şiire olan ilgisiyle tanınan Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in 600 şiirinin bulunduğu bildirildi. Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in kente atandıktan sonra yazdığı 'Sevdim Bingöl'ü başlıklı şiiri şöyle:

    BAŞTAN SEVDİM BEN BU BİNGÖL İLİNİ

    Görevim gereği geldim Bingöl'e/ Hizmet düşünüyorum seve seve/ Allah'ım hayırlı, uğurlu ede/ Baştan sevdim ben bu Bingöl ilini. Almış idim gelmeden bilgisini/ Görünce insanların ilgisini/ Hissettim onların sevgisini/ Baştan saydım ben bu Bingöl ilini. Gösterdiler müthiş ilgi, alaka/ Mert insanlarmış, değiller yalaka/ Sevgi var iken olmamalı falaka/ Baştan tuttum ben bu Bingöl ilini. Sevgi, saygıda kusur etmiyorlar/ Her denilenin peşinden gitmiyorlar/ Daha da önemli adam satmıyorlar/ Baştan tarttım ben bu Bingöl ilini.Dış görünüşü çok güzel bu ilin/ Kapım herkese açık buyrun gelin/ Ben Bingöl'e hizmete geldim bilin/ Baştan sevdim ben bu Bingöl ilini. Hepimiz her şeyden önce insanız/ Yok aslında birbirimizden farkımız/ Anlayıp, konuşsak döner çarkımız/ Baştan saydım ben bu Bingöl ilini. Gördüm ki var burada iyi niyet/ Hoş sohbet, hoşgörü, samimiyet/ Bende veririm daha iyi hizmet / Baştan tuttum ben bu Bingöl ilini. İyi olan kötülüğü yapamaz/ Kötü niyetli menzile varamaz/ İyi karşısında kötü duramaz/ Baştan tarttım ben bu Bingöl ilini.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK'dan Bingöl saldırısı açıklaması

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow