hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yargıtay'dan kadın katiline bu kez ceza artırımı

    Yargıtaydan kadın katiline bu kez ceza artırımı
    expand

    Adana'da 2 çocuk annesi sevgilisini öldüren katil zanlısına önce müebbet hapis verip ardından, "ağır tahrik", "duruşmalardaki iyi hal" gibi gerekçelerle cezasını 15 yıla düşüren yerel mahkemenin kararı bozuldu. Dosyayı inceleyen Yargıtay, cinayette "ağır tahrik yok" dedi ve katil zanlısının cezasını 10 yıl artırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Mikail Uskaner (45) ve taraf avukatlar katıldı. Sanık Uskaner, daha önce mahkeme heyeti tarafından verilen kararda önce ömür boyu hapis cezası almış, sanığın cinayeti "haksız tahrik" altında işlediğine kanaat getirildiği için ceza önce 18 yıla, sonra da duruşmalardaki iyi hali nedeniyle de 15 yıla düşürülmüştü. Sanığa, ayrıca "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 1 yıl 8 ay hapis ve bin lira para cezası verilmişti.

    Sanığa verilen cezayı az bulan ölen Emrah Dil'in (41) ailesi, karara itiraz etti. Dosyayı görüşen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Mikail Uskaner'e ruhsatsız silah taşıma suçundan verilen cezayı onarken, sanık ve tanıkların ifadelerinin incelenmesinin ardından, Yargıtay, Uskaner'in öldürdüğü Emrah Dil'in davranışlarının haksız tahrik oluşturmadığına hükmederek oy birliğiyle kararı bozdu.

    Yargıtay'ın bozma kararının ardından Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan Uskaner'in cezası 10 yıl arttırılarak, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Sevgilisini tabancayla öldürmüştü

    Merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi'nde 23 Ağustos 2012'de eşinden boşandıktan sonra lokanta işleten 2 çocuk annesi Emrah Dil, olaydan bir yıl önce, çiftçi evli ve 3 çocuk babası Mikail Uskaner ile tanışıp, ilişki yaşamaya başladı. Ancak sık sık kavga eden çift, olay günü de aynı nedenle tartıştı. Emrah Dil'in ayrılmak istediğini söylemesi üzerine Uskaner, kadına tabancayla ateş etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kadın yaşamını yitirdi. Tutuklanan Uskaner hakkında 'ömür boyu hapis' cezası istemiyle dava açılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eşini elleriyle boğarak öldürdü

    Hapisten çıktı kız kardeşini öldürdü

    Seda Sayan iki eşini öldüren adamı programına çıkardı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow