hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaşlanıyoruz! 2075'te genç nüfus oranı yüzde 10 olacak

    Yaşlanıyoruz 2075te genç nüfus oranı yüzde 10 olacak
    expand

    TBMM Araştırma Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre Türkiye'de genç nüfus azalıyor. O merkezin verilerine göre Türkiye'de 2075 yılında genç nüfus oranı yüzde 10'a düşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Araştırma Merkezi "Sosyal Göstergelerle Gençlik" çalışmasının sonuç bildirgesini yayınladı. Türkiye, Avrupa ve bazı ülkelerdeki gençlere ilişkin göstergelerin yer aldığı rapora göre, Türkiye'de genç nüfus azalıyor.

    Türkiye'deki genç nüfus oranının toplam nüfus içindeki miktarı 1980-2000 yılları arasında ise yüzde 20 olarak gerçekleşti. Bu oran 2013 yılında ise yüzde 16'ya kadar geriledi.

    Araştırmada gelecek yıllara ilişkin tahminler de yer verildi. Buna göre, 2075 yılında genç nüfus oranı yüzde 10'a düşecek.

    Araştırmada sadece nüfus verileri yok gençlere dair veriler de var.

    Buna göre, okuldan erken ayrılma oranının en az olduğu ülkeler Slovenya ve Hırvatistan. En yüksek olduğu ülkeler ise Türkiye, Malta ve Portekiz.

    Ve internete erişim oranları... Türkiye bu konuda da Avrupa ülkelerinin gerisinde. AB ülkerinde internete erişim 2013 yılında yüzde 94'e kadar yükseldi. Türkiye'de ise bu oran yüzde 63 civarında bulunuyor.

    Araştırmada gençlerin tütün kullanım oranlarına da yer verildi.

    Türkiye bu konuda çoğu Avrupa ülkesine oranla iyi bir seviyede. gençlerin yüzde 11,9'u tütün ürünü kullanıyor. Bu oran Yunanistan'da yüzde 16, Macaristan'da yüzde 27, Letonya'da ise yüzde 37 civarında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow