hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni kabinede kimler olacak? İşte kulislerdeki isimler...

    Yeni kabinede kimler olacak İşte kulislerdeki isimler...
    expand

    AK Parti'nin olağanüstü kongresine artık saatler kaldı. Erdoğan'a veda Davutoğlu'na hoşgeldin niteliğindeki kongrede iki ismin benzer mesajlar vermesi bekleniyor. Kongrenin ardından ise gözler 62. hükümette yer alacak isimlere çevrilecek. Kulisler hareketli. Hükümet kurma çalışmalarının da takvimi netleşmeye başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti'de 1. Olağanüstü kongrenin hazırlıkları tamamlandı.  İlk söz Erdoğan'ın. Erdoğan'ın konuşmasında "Yeni Türkiye, güçlü Cumhurbaşkanı ve güçlü Başbakan" ile 2023 yılı hedeflerine vurgu yapması bekleniyor.

    Ayrıca çözüm süreci, AB, ekonomi ve paralel olarak nitelenen yapı ile mücadeleye de değinecek. Erdoğan, delegeler ve teşkilata teşekkür edecek yeni genel başkan için destek isteyecek.

    Ardından genel başkanlık görevini üstlenecek olan Ahmet Davutoğlu kürsüdeki yerini alacak.

    Davutoğlu'nun da konuşmasında ekonomideki istikrar, dış politikadaki gelişmeler, yeni anayasa, çözüm süreci ve paralel yapı ile mücadeleyi ön plana çıkarması bekleniyor.

    Kongrenin ardından ise gözler yeni kurulacak kabinede olacak. Bülent Arınç, bakanların Davutoğlu'nun elini rahatlatmak için sözlü olarak güvence verdiğini açıkladı.

    Ama sonrasında bazi basın yayın organlarında üç bakanın yeni kabinede yer almak istemediği iddiası yer aldı. O iddiaya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Haberin gerçek dışı olduğu belirtildi.

    Kabine değişikliğinin küçük çaplı olması bekleniyor. Kabinede kalıp kalmayacağı en çok merak edilen isim Ali Babacan. Babacan'ın yeni kabinede de ekonominin başında olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    İkinci kritik koltuk Dışişleri Bakanlığı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da adı geçiyor AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni hükümetin çözüm süreci kapsamında bu noktada atacağı adım merak konusu.

    AK Parti'de veda kongresi

    Ve dışarıdan kabineye girecek yeni isimler. Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş en güçlü adaylar arasında.

    Davutoğlu'na Erdoğan'ın Başbakanlık ile birlikte yeni hükümeti kurma görevi vermesinin ardından tablo kısa sürede netleşecek. 28 Ağustos Perşembe günü görevlendirmenin yapılması bekleniyor.

    Ardından da hızlı bir şekilde hükümet programı Meclis'e sunulacak, güvenoylamasına gidilecek. Sürecin en geç 6 Eylül Cumartesi günü tamamlanması planlanıyor.

    Çelik: "Arınç'ın tavrı ne olacaktır, onu bilmiyorum"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow