hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yine bonzai faciası

    Yine bonzai faciası
    expand

    İzmir'in Dikili ilçesinin Sayfiye bölgesi Çandarlı Mahallesi'nde bonzai kullandıkları ileri sürülen 3 gençten İzzet Kantur (32) ve Gökhan Sarıcan (32) yaşamını yitirdi. Aynı yerde bulunan ve sağlık durumu ağır olan bir genç de hastaneye kaldırıldı. Bonzai iddiasına karşı çıkan aileler ise kaçak içkiden şüpheleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çandarlı'daki bir inşaat firmasında çalışan Gökhan Sarıcan'dan haber alamayan arkadaşları merak edince saat 11.00 sıralarında kaldıkları eve gitti. Israrla zile basmalarına rağmen kapıyı açan olmadı.

    Bunun üzerine kapı kırılarak eve girildi.  Arkadaşları evde Sarıcan ve yanındaki 2 kişiyi hareketsiz yatarken bulunca durumu, jandarma ve 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Gökhan Sarıcan ile arkadaşı İzzet Kantur'un öldüğünü belirledi.

    Sırrı Sakık'ı kızdıran heykel

    Yanlarındaki sağlık durumu ağır olan diğer arkadaşlarını ise İzmir'deki bir hastaneye kaldırıldı.

    Bonzai uyuşturucu kullandıkları iddia edilen 2 gencin cesetleri kesin ölüm nedenlerinin tespiti ve otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

    Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

    Geçen 3 Ağustos'ta, üç arkadaşıyla birlikte bir barda eğlendikten sonra gittikleri bekar evinde bonzai kullanan Dikili Lisesi'nden mezun olan ve girdiği üniversite sınavını kazanamadığı belirtilen Çağrı Kalyoncu (18), yaşamını yitirmişti. Diğer arkadaşları C.E. (25), A.T. (25) VE M.B. (18) ise hastaneye kaldırılmıştı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaçak içki iddiası

    Bu arada bonzai kullandıkları ileri sürülen İzzet Kantur (32) ve Gökhan Sarıcan'ın hayatını kaybetmesi ailelerini acıya boğdu.

    Gökhan Sarıcan'ın İzzet Kantur cesetlerinin bulunduğu evde oturan Sarıcan'ın ailesi bonzai iddialarını kabul etmedi.

    O fotoğraflarla böyle dalga geçti!

    Aile adına konuşan Büyükbaba Mustafa Gedik, "Gökhan zaten inşaat işleri yapıyor. İzzet ise Petkim'de işe başladı. Ekonomik durumları iyi, bonzai gibi ucuz bir uyuşturucu alıp kullanmazlar. Zaten uyuşturucu kullanma gibi bir alışkanlıkları yok" dedi.

    Mustafa Gedik olayla ilgili olarak şöyle konuştu: "Gökhan Sarıcan ve İzzet Kantur akşam işleri bittikten sonra burada arkadaşlarının işlettiği büfeye gidip alkol almışlar. Ardından gece saat 3'e kadar büfede kalmışlar. Daha sonra deniz kenarına gidip orda da alkol almaya devam etmişler. İzzet ve Gökhan arkadaşları onları evlerine çağırıp uyumalarını söylemelerine rağmen İzzet Kantur'un 'sabah işe gideceğini uyursa kalkamayacağını' söyleyerek sahilde kalmışlar. İki arkadaş, sabaha karşı 04.00 sıralarında yine deniz kenarındaki eğlence mekanına gitmişler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ne olduysa bu saatten sonra olmuş. Çünkü bu eğlence mekanın sahipleri, Gökhan ve İzzeti saat 06.00'da getirip bu eve bırakmışlar. Kendi yanlarında çalışan Yasin A.'yı da hastaneye götürmüşler. Gökhan'ın kardeşi Osman Sarıcan, öğle saatlerinde ve giderek abisinin ve İzzet Kantur'un cesedini buldu. Biz, iki gencin uyuşturucudan değil eğlence mekanından aldıkları kaçak içki nedeniyle hayatlarını kaybettiklerini inanıyoruz. Ama gerçek otopside ortaya çıkacaktır."

    DHA

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow