hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yine seçmen kağıdı geldi!

    Yine seçmen kağıdı geldi
    expand

    Yalova'da seçimlerin iptaline neden olan kısıtlı olduğu iddia edilen Ak Parti'nin 1217 no'lu sandık görevlisi, Hasan Basri Uzuntepe'ye 1 Haziran'daki yerel seçimler için yeniden seçmen kağıdı geldi. Uzuntepe'nin annesi Nimet Orhun, "Beyin özürlü değil benim oğlum bipolar bozukluğu (manik depresyon) var. Sonradan olma bir rahatsızlık. Bu olay bizim gururumuza dokundu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzuntepe'ye yeniden seçmen kağıdı gelmesiyle birlikte çocuğunun tekrar gündeme gelmesine annesi Nimet Orhun tepki gösterdi. Anne Orhun, "Kendileri seçmen şeyi yaptılar. Şimdi de böyle gazetelere ilan vermek, bilmem ne. Ben bunlardan rahatsızım, ailem rahatsız, bu çocuğa günah yapmasınlar. Başbakanımdan da rica ediyorum böyle şeyler yapmasın. Biz Rizeliyiz. Benim çok gururuma dokundu. İstemiyorum böyle bir şey. Benim oğlum hasta oldu diye böyle mi yapmaları gerekiyor. Askerliğini yaptı, sonradan oldu böyle. Ben de üzgünüm. Beyin özürlü değil benim oğlum, bipolar bozukluğu (manik depresyon) var. Sonradan olma bir rahatsızlık. Bu 8 senelik bir olay. Bir şeyler yaşamış, ondan sonra oğlum rahatsızlandı. Oğlum hasta. Bana sormadılar. Ben onun vasisiyim. Bana demediler oy kullanabilir mi ? Kendileri sandık görevlisi yaptılar. Şimdi de böyle yapıyorlar. Benim gururumla oynamaya kimsenin hakkı yok. Benim çoluk çocuğum bu işten çok rahatsız. Ben istemiyorum kapatsınlar lütfen bu konuyu" şeklinde konuştu.

    Oy kullanamaz

    Yalova İl Seçim Kurulu Müdürü Ali Karadağ da konuyla ilgili olarak, "Tekrarlanan seçime aynı seçmen listeleriyle gidiliyor. Güncelleme olmadığı için listede adı çıktı. Fakat biz onların önünü kapattık. Oy kullanamaz şerhi koyduk. Sandık başına gittiklerinde oy kullanamayacaklar. Seminerlerde sandık kurulu başkanlarına ve görevlilerine bunu bildirdik. Seçmen bilgi kağıdı bir şey ifade etmiyor. İmza yerlerinde oy kullanamaz şerhi var."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow