hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yolcuların bulunduğu minibüse silahlı saldırı

    Yolcuların bulunduğu minibüse silahlı saldırı
    expand

    İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, minibüs ile otomobil sürücüsü arasında yol verme meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Yaklaşık bir saat sonra aynı yoldan geçen içinde kadın yolcuların bulunduğu minibüsün önü elinde silah ve sopa bulunan otomobil sürücüsü ve yakınları tarafından kesildi. Kaçmaya çalışan minibüse arkadan otomobil sürücüsü ve yakınları tarafından pompalı tüfek ve tabancayla ateş açıldı. Olayda ölen yada yaralanan olmazken, minibüs şoförü polis merkezine sığındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, saat 00.30 sıralarında Yamanlar Semti Kubilay Caddesi üzerinde meydana geldi. Karşıyaka-Yamanlar hattında 35 M 8380 plakalı minibüs ile yolcu taşıyan Ayhan Kaya (26), cadde üzerinde seyir halindeyken Z.T.'nin kullandığı otomobili solladı. Otomobilin önünü kestiğini iddia eden Z.T ile Ayhan Kaya arasında tartışma çıktı. Çevredekiler vatandaşlar araya girerek tarafların kavga etmesini önledi. Mahalle sakinlerinin barıştırdığı iki taraf olay yerinden ayrıldı.

    Ayhan Kaya yaklaşık bir saat sonra son seferini yapmak için aynı caddeden geçerken yolcu indirdiği esnada aralarında Z.T ve oğullarının da aralarında bulunduğu kalabalık grup, minibüsün önünü kesti. Gruptan bazı kişilerin elinde silah ve sopa olduğunu gören Ayhan Kaya gaza basarak olay yerinden kaçmaya çalıştı. Ayhan Kaya aniden hareket edince 4 kadın yolcu minibüsün içinde yere düşerken, Z.T ve kalabalık gruptan minibüse pompalı tüfek ve tabancayla ateş edildi. Üç kurşunun isabet ettiği minibüsü Ayhan Kaya Yamanlar Polis Merkezi'ne doğru sürdü.

    Polis merkezine sığınan minibüs şoförü ve beraberindeki 4 kadın yolcu olayı yara almadan atlattı. Ayhan Kaya ile olay sonrası büyük korku yaşayan kadın yolcuların ifadesi alındı. Olayın şokunu üzerinden atmaya çalışan minibüsün şoförü Kaya, "Babalarıyla yol verme meselesi yüzünden tartıştık. Önümüzü kestin gibi şeyler söylediler. Bana küfür ettiler. Sonra araya büyüklerimiz girdi, barıştık ve ben yoluma devam ettim. Meğerse öyle olmamış. Çocuklarına haber verip yolda seni beklemişler. Önümü kesmeye çalıştılar, bir tane yolcu indirirken fark ettim. Minibüsle durmayıp devam ettim. Arkamdan silahlarla ateş ettiler. Minibüsteki yolcular ben hızla hareket edince minibüsün içinde yere düştü. İyi ki düşmüşler yoksa kurşun isabet edebilirdi. Sonra minibüsü karakolun önüne çektim. Allah'tan yolculara bir şey olmadı, canımızı zor kurtardık" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow