hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YÖREX Fuarı'nda Haymana’ya büyük ilgi

    YÖREX Fuarında Haymana’ya büyük ilgi
    expand

    Antalya’da 5’incisi yapılan Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) memleketin dört bir yanında iller ve ilçeler başta olmak üzere kendi yörelerini tanıtmak isteyen kentlerle dolup taştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    81’ilin mega buluşmasının yaşandığı YÖREX Fuarı bu yıl Antalya Ticaret Borsası ve TOBB’un destekleriyle organize edildi… Fuarın açılış kurdelasını ise Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker ve Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut kesti.

    Anadolu’nun buğday ambarı ve termal cenneti Haymana…

    Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından organize edilen TOBB’un desteğiyle bu yıl 5’ncisinin düzenlediği YÖREX Fuarı’nda Haymana standı büyük ilgi gördü. Haymana’ya ait yöresel yiyecek ve içecek ikramlarının yapıldığı fuarda TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Antalya Valisi Muammer Türker, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof.Dr.Habip Asan ve BM FAO Temsilcisi Yuriko Shoji de hazır bulundu.

    Haymana, belediye, kaymakamlık, borsa, sivil toplum kuruluşları top yekün bir arada termal turizm merkezi ve Anadolu’nun buğday ambarı olarak tarihi ve kültürel zenginliği ile ilk kez görücüye çıktı. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut fuar açılışında “ Buraya yöresel ürünlerimizi tanıtmaya geldik fakat en büyük hedeflerimizden biri de Haymana’yı bir termal cennete dönüştürmek. Bu hedeflerimizi festivaller ve fuarlarla destekleyeceğiz ve Haymana’yı turizm başkenti haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    81 ilin buluştuğu “Anadolu’nun Ruhu Burada” sloganıyla anlamını bulan fuar; bu yıl 113 stantta yurdumuzun dört bir yanında 325 katılımcıyı ağırlıyor. Haymana Belediyesi’nin bir tanıtım standı kurduğu fuarda; Akdeniz Üniversitesi’nde görevli bulunan Dünyaca Ünlü Haymanalı Cerrah Prof.Dr.Ömer Özkan da ilçesinin tanıtımı için yer aldı. Açıliştan sonra Haymana stantına giden Bakan Yılmaz, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut’tan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Bakan Yılmaz ve heyetine Haymana’nın meşhur koruk suyu ve koyun yoğurdu ikram edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow