hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova'da "hakaret" gerginliği

    Yüksekovada hakaret gerginliği
    expand

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde izinsiz gösteri yapan yüzü maskeli gruba, polis müdahalede bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre, 7 Kasım'da ilçe merkezinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelinin emniyete götürülüşü sırasında polis aracından vatandaşlara hakaret edildiğini öne süren kalabalık, Cengiz Topel Caddesi'nde bir araya geldi.

    Hakaret eden polisin, Yüksekovalılardan özür dilemesini isteyen kalabalık, caddeyi trafiğe kapattı.

    Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin yetkilerle yaptığı görüşmenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amiri Mahmut Baloğlu da olay yerine gelerek, kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

    Baloğlu, yaşanan hadisenin üzüntü verici olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Konu valiliğe intikal etti. Sayın valimiz internet sitesinde olayla ilgili size açıklama yapacak, yapıyor da zaten. Kaymakamımız sizin temsilcilerinizi çağırdı. Gerekli konuşmalar orada yapıldı. Bu münferit bir olaydır, teşkilatımızın tasvip ettiği bir durum değildir. Bununla ilgili olarak da temsilcileriniz, kanaat önderlerinizle kaymakamlıkta konuşuldu ve onlara anlatıldı. Ne düşündüğümüzü biz onlara açıkladık. Valimiz de daha sonra buraya gelip halkımızı ziyaret edecek. Onun için sizden rica ediyoruz, bu kalabalığı dağıtalım. Herkes kendi işine gücüne dönsün."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmanın ardından DBP'li yöneticilerin de sağduyuya davet ettiği kalabalığın dağılmasından kısa süre sonra yüzü maskeli bir grup, Eczaneler Sokağı'nda güvenliği sağlayan polis ekiplerine taş ve havai fişeklerle saldırdı.

    Yolu trafiğe kapatan göstericilere, polis biber gazı ile müdahalede bulundu.

    Kaymakam Çenet

    Bu arada, DBP'li yöneticiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ve kanaat önderleriyle görüşen Kaymakam İbrahim Çenet, barış sürecine dikkati çekerek, bölgenin sorunlarını bildiklerini ve bu sorunları çözmek için çalıştıklarını söyledi.

    Çenet, çözüm süreci konusunda iyi niyetli olduklarını bildirerek, "Yüksekova'da hep beraber bir arada daha iyi yaşayabileceğimizi dosta düşmana ve herkese göstermek istiyoruz. Eğer bir tarafımızca atılan yanlış adımlar varsa bunu da oturup konuşuruz. Bunun da gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.

    Diyarbakır'da polis aracına silahlı saldırı

    İlginç iş ilanları

    Bu pozlar yüzünden kovuldular

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow