hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yükselen ırkçılığa karşı sesimizi yükselttik"

    Yükselen ırkçılığa karşı sesimizi yükselttik
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin Tekirdağ İl Kongresi’nde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekirdağ'da partisinin il kongresinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu partililere seslendi. Davutoğlu'nun konuşmalarından satırbaşları şöyle:

    "Kim ne derse desin, Türkiye, Avrupa tarihinin bir parçasıdır ve Avrupa geleceğinin de bir parçası olacaktır. Hem değerlerimizi koruyacağız, hem de Avrupa ile birlikte bütünleşmenin kararlı yürüyüşüne devam edeceğiz. Geçen hafta Paris'te dünya lideriyle birlikte yürürken sadece teröre karşı yürümedik, Avrupa'daki yabancı düşmanlığına karşı, Avrupa'da yükselen ırkçılığa karşı sesimizi yükselttik." 

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakanlar Kurulu'nu topluyor

    "Kapalı kapılar ardından Türk demokrasisine karşı bu paralel çeteyle ne planladınız? Çıkın açıklayın. Hem Cumhuriyetçilik iddiasında bulunacaksınız, hem de dinimizi istismar eden hayır hasenat peşinde olan vatandaşlarımızın iyi niyetini istismar ederek, Türkiye'de bürokrasi üzerinden darbe yapmak isteyen bir çeteyle beraber hareket edeceksiniz. İşte bunların cumhuriyetçiliği bu kadar" 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     "Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhuriyetçiliği cumhurla ilgili değildir. Belki bir gazeteyle ilgilidir. Olabilir. Cumhuriyet gazetesi ile ilgili olabilir. Ama cumhurla ilgili değildir, cumhuriyetle ilgili
    değildir. Dikkat edin, o gazete Peygamber efendimize hakaret ima eden karikatürleri bastığında yanında Kılıçdaroğlu vardı, cumhur yoktu. Ama Kılıçdaroğlu o hakaretlerin yanında durdu, arkasında durdu. İşte biz buradan sesleniyoruz. Her türlü basın özgürlüğü ülkemizde teminat altındadır. Her türlü teröre karşı da her türlü güvence alacağız. Ama milletin değerlerine, hele 1,5
    milyar Müslümanın alemlere rahmet olarak gördüğü Hazreti Peygambere hakaret edilmesine izin vermedik, izin vermeyeceğiz."

    "Kalıcı barışı yakalamak kolay değil"
    İran ile ilgili bildiğiniz her şeyi unutun!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow