hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunan sahil güvenliğinden Türk gemilerine taciz

    Yunan sahil güvenliğinden Türk gemilerine taciz
    expand

    Ege Denizi'nde Türk karasuları ve uluslararası sularda, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin Türk gemi, yat ve teknelerini taciz etmesi Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında görüntülendi. Türk kaptanlar önlem alınması çağrısı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bodrum'a bağlı Akyarlar ve Turgutreis mahalleleri ile 5 mil uzaklıktaki Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) Adası arasındaki Türk sularında, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin Türk feribot ve turistlik gemilere yönelik tacizlerinin sürdüğü belirtildi.

    İstanköy ile Bodrum arasında yolcu taşıyan Türk feribotlarına Yunan sahil güvenliğine ait A 478 ve P18 bordo numaralı savaş gemilerinin taciz anı görüntülendi.

    Türk feribotları ve yatlarının önüne geçerek sert manevralar yapan, ardından Türk balıkçılarına çok yakın mesafede dakikalarca seyreden Yunan savaş gemilerinin hareketleri Akyarlar Mevkii'nden izlendi.

    İki gün sürdü

    Geçen pazar ve pazartesi günü saat 16.00-18.00 saatleri arasında yaşanan gerginlik, Yunan savaş gemilerinin bölgeden ayrılması ile sona erdi.

    Geçmiş günlerde bir kaptanın ateş açılarak öldürüldüğünü, 4 kişinin yine ateş açılarak yakalandığını belirten Türk kaptanlar, kendi karasuları ile uluslararası alanda tacize uğradıklarını ve gerekli tedbirlerin alınması çağrısı yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow