hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeynep Altıok Akatlı, Eroğlu'nun İzmir projelerini sordu

    Zeynep Altıok Akatlı, Eroğlunun İzmir projelerini sordu
    expand

    CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Veysel Eroğlu'nun İzmir'le ilgili söylediği projeleri Meclis gündemine taşıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Veysel Eroğlu'nun İzmir'le ilgili söylediği projeleri Meclis gündemine taşıdı. Soru önergesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanmasını istedi. 

    İşte o soru önergesi; 

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 19 Temmuz 2015 tarihinde “Daha fazla vekil olsa, daha fazla müjde olurdu” diyerek İzmir için sözde 8 yeni proje açıklamıştır. Zaten, AKP Hükümeti’nin 2011 Genel Seçimlerinden hemen önce açıkladığı ve adına “35 İzmir 35 Proje” dediği, saadet zinciri gibi projeler demeti de vardı.

    Zeynep Altıok'tan Akdoğan'a tepki

    Bu bağlamda;

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açıkladığı projelerin İzmir’e ve İzmirlilere yaratacağı istihdam alanı ne kadardır? Kaç İzmirli işsiz bu projelerde kalıcı ve sürdürülebilir iş imkanına kavuşacaktır? 

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açıkladığı projelerin hangisi İzmir’de katma değeri yüksek mal ve hizmet üretecektir? Bu projelerin İzmir’in ticaret hacmine katkısı ne ölçüde olacaktır? Buna dair bir planlama yapılmış mıdır?  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2011 seçimlerinde İzmir için vaatte bulunduğunuz “35 proje” arasında bulunan “İZMİR METROLARI” projeleriniz hangi aşamadadır? İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ile ortak yürütülen İZBAN çalışması dışında kent içinde yer alan ve kent içi toplu ulaşımı hızlandıracak metro çalışmalarına hükümetinizin bir katkısı olmuş mudur? Olmuşsa hangi düzeyde olmuştur? Kaç km metro hattı yapımını hükümetiniz üstlenmiştir? İstanbul, Ankara ve

    Antalya metro yapımlarına sunduğunuz katkı ile karşılaştırdığınızda, Ulaştırma Bakanlığınızın İzmir metro çalışmalarına yaptığı katkı ne kadardır?  
    2009 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını planladığı Buca – Tınaztepe hafif raylı sistem projesi hükümetiniz tarafından metro yapılacağı açıklaması üzerine Ulaştırma Bakanlığına devredilmişti. Aradan geçen süre zarfında Buca – Tınaztepe metrosu ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Proje yatırım planları arasına alınmış mıdır? Alınmamışsa ve her hangi bir çalışma yapılmamışsa neden yapılmamıştır? İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun zaman önce bitirebileceği bu projenin hükümetiniz tarafından dolaylı olarak engellendiğini düşünüyor musunuz?  

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yaptığı “8 vekil 8 proje” açıklamalarıyla az oy alınan bölgelere az hizmet gittiğine dair itiraf niteliğindeki açıklamayı benimsiyor musunuz? Benimsemiyorsanız eğer buna dair bir açıklamanız var mıdır? İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin proje ve çalışmaları bu anlayışla mı engellenmektedir? 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow