hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zeynep Altıok'tan Faruk Çelik'e: ''İstifa etmeniz için kaç işçi daha yaşamını yitirmeli?"

    Zeynep Altıoktan Faruk Çelike: İstifa etmeniz için kaç işçi daha yaşamını yitirmeli
    expand

    İzmir - Çanakkale arasında yapılan otoyol üzerinde bulunan Koyundere Mevkisinde yapımı devam eden viyadük inşaatında 4 Ağustos'ta öğle saatlerinde beton dökümü sırasında çelik konstrüksiyon iskele yıkılmış ve 4 işçi enkaz altında kalarak hayatını kaybetmiş ve çok sayıda işçi yaralanmıştı. Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Bakan Faruk Çelik'e: "İstifa etmeniz için daha kaç iş kazası ve daha kaç işçimiz yaşamını yitirmelidir? " diye sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Meclis'e verdiği önergede dün yaşanan iş kazasını gündeme getirdi.

    Önergede şu ifadelere yer verildi:

    Çanakkale arasında yapılan otoyol üzerinde bulunan Koyundere Mevkisinde yapımı devam eden viyadük inşaatında 4 Ağustos'ta öğle saatlerinde beton dökümü sırasında çelik konstrüksiyon iskele yıkılmış ve 4 işçi enkaz altında kalarak hayatını kaybetmiş ve çok sayıda işçi yaralanmıştır.

    Viyadük inşaatında iskele çöktü: 4 işçi hayatını ... 

    Bu bağlamda;

    İzmir-Çanakkale Otoyolu Koyundere Mevkisinde yapımı devam eden viyadük inşaatı hangi şirket ya da şirketler tarafından yapılmaktadır? Bu şirketin ya da şirketlerin devlete yapmış olduğu başka işler var mıdır? Varsa, yapılan bu işlerde daha önce buna benzer kazalar meydana gelmiş midir? Geldiyse yaptırımı ne olmuştur?

    İzmir - Çanakkale otoyolunu ve ilgili viyadükleri yapan şirketin ya da şirketlerin şantiyeleri bakanlığınız tarafından en son ne zaman denetlenmiştir? Bu denetimlerde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu'na aykırı çalışma şartları ve güvenlik konularıyla ilgili herhangi bir eksiklik tespit edilmiş midir? Edilmişse, bu tespitlerin sonucu ilgili şirketlere bildirilmiş midir? Bildirilmişse, tespit edilen eksik ve noksanların yerine getirilmesi için şirketler takip edilmiş midir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kazanın meydana geldiği sırada inşaat sahasında bulunan işçi sayısı kaçtır? Bu işçilerin tamamı sigortalı olarak mı çalışmaktadır? Çalışanların içinde 18 yaşından küçük var mıdır? Yaralanan işçilerin mağduriyetinin giderilmesi için herhangi bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?

    Bakanlığınız döneminde kaç iş kazası meydana gelmiş, kaç işçimiz çalışamaz hale gelmiş ve kaç işçimiz hayatını kaybetmiştir?

    Soma ve Ermenek maden faciaları, Mecidiyeköy asansör faciası ve Gölmarmara'da meydana gelen tarım işçileri faciasından ve hergün bir yenisi eklenen işçi ölümlerinden sonra, istifa etmeyi düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız, istifa etmeniz için daha kaç iş kazası veya işçimizin yaşamını yitirmesi gerekir?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow