hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zübeyde Hanım Huzurevi'nde yangın

    Zübeyde Hanım Huzurevinde yangın
    expand

    İzmir'in Buca ilçesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait huzurevinde çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı. Dumandan etkilenen 2'si itfaiye eri 32 kişi çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürçeşme Caddesi'nde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 300 kişi kapasiteli Zübeyde Hanım Huzurevi'nde saat 21.00 sıralarında yemekhane bölümünde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

    Huzurevinden yükselen alevleri görenler durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Vatandaşlar itfaiye ve polisi beklemeden içeride bulunan yaşlıları kendi imkanlarıyla binadan tahliye etmeye çalıştı.

    Yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

    İtfaiye ve polis ekipleri, dumandan etkilenen huzurevi sakinlerini tahliye etti. Dumandan etkilenenlere ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı.

    Yaralananlar ve dumandan etkilenenler ambulanslarla bölgede bulunan çeşitli hastanelere sevk edildi. Yangında yaralanan ve Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nde tedaviye alınan 84 yaşındaki Mehmet Baran yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

    Yangında yaralanan ve İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan 2 kişinin de sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dumandan etkilenen aralarında huzurevi personeli ve yaşlılar ile itfaiye görevlilerinin de bulunduğu 32 kişi ise İzmir'de bulunan çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.

    Yangın ekiplerin çalışması sonucu söndürülürken, huzurevinde kalan yaşlıların Eşrefpaşa Hastanesi ile Seferihisar İlçesi'nde yapımı tamamlanan bir huzurevine götürülecekleri ifade edildi. Yangından yara almadan kurtulan bazı huzurevi sakinleri, alevlerin yemekhane bölümünden çıktığını söylediler. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow