hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanlar çıplaklıkta birinci!

    Almanlar çıplaklıkta birinci
    expand

    “Expedia” adlı internet seyahat acentesinin 24 farklı ülkeden 11 bin 165 kişinin verdiği bilgilere dayanarak yaptığı sıralamada, Almanlar çıplaklıkta birinci oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanların yaklaşık üçte birinin (yüzde 28) en az bir kez çıplak olarak denize girdiği ve güneşlendiği belirtilirken, çıplaklığı dünya genelinde en az sorun yapan ülkenin Almanya olduğu kaydedildi.

    Avrupa açık ara önde

    Çıplaklığı problem yapmayan diğer bir ülke ise Avusturya.

    Expedia’nın verilerine göre, Avusturyalılar (yüzde 28) çıplaklık konusunda Almanlarla yarışıyor. Norveçliler ve İspanyollar yüzde 17 ile üstsüz denize girme konusunda Almanlar ve Avusturyalıları takip ederken, sıralamada Asya ülkeleri Avrupalıların hayli gerisinde kalıyor.

    Bıçaklanan kadının tayt giymesi 'tahrik' saylıldı

    Taylandlıların yüzde 4’ü, Güney Korelilerin yüzde 3’ü, Japonların ise yüzde ikisi çıplak olarak denize girmede sakınca görmüyor.

    Almanların çıplaklık konusunda bu kadar rahat olmalarında 60’lı yılların sonunda ortaya çıkan hippi geleneği, Doğu Almanya’da çıplaklığın normal kabul edilmesi ve 80’li ve 90’lı yıllarda hızla yayılan fitness çılgınlığı ve insanların sportif vücutlarını gösterme eğilimi gösteriliyor.

    Murat Göğebakan hayatını kaybetti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow