hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CİSED, "aşk ve seksin dansı" ile yasaklı film "Nymphomaniac"ı tartışacak

    CİSED, aşk ve seksin dansı ile yasaklı film Nymphomaniacı tartışacak
    expand

    Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin düzenleyeceği sempozyumda "aşk ve seksin dansını" tartışacak olan ruh sağlığı uzmanları, felsefeciler ve cinsel tedavi uzmanları, Türkiye'de gösterime girmesi yasaklanan "Nymphomaniac" filmi ile "Grinin Elli Tonu" romanını da tartışacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin (CİSED) organize ettiği CİSED 12. Cinsel Sağlık Sempozyumu'nda ruh sağlığı uzmanları, felsefeciler ve cinsel tedavi uzmanları bir araya gelecek ve Türkiye'de gösterime girmesi yasaklanan "Nymphomaniac" filmi ile "Grinin Elli Tonu Üçlemesi"ni tartışacak.

    "Eros ile Zamanın Ruhu" sempozyumda buluşuyor

    Sinematerapi Atölyesi ve Erotik Edebiyat Sohbetleri'nin yer alacağı, Ankara'da Notte Otel'de 24-25-26 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumda yüzlerce cinsel tedavi uzmanı, akademisyen, gazeteci ve yazar buluşacak. Sempozyuma katılan uzmanlar arasında Prof. Dr. Cengiz Güleç, Prof. Dr. Mehmet Sungur, Prof. Dr. Orhan Derman, Prof. Dr. Ahmet İnam, Seksolog Akif Poroy, Psikoterapist Cem Keçe, Hipnoterapist Bülent Uran ile felsefeciler ve cinsel tedavi uzmanları da yer alıyor. "Zamanın Ruhu ve Eros" temasının derinlemesine inceleneceği, geçmişten günümüze cinsel sağlık bilimini ve yeni geliştirilmiş cinsel tedavi tekniklerini ele alacak olan sempozyum 3 gün sürecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CİSED Genel Başkanı Psikoterapist Cem Keçe, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en ünlü cinsel tedavi uzmanlarının, cinsel sorunlar ile ilgilenen hekimlerin ve psikologların, cinsellik, cinsel işlev sorunları ve yeni cinsel tedavi tekniklerine dair her şeyi konuşacağını ve cinsel sağlık bilimindeki son gelişmeleri ve yeni bilgileri katılımcılarla paylaşacağını söyledi.

    Aşk ve seksin dansı masaya yatırılıyor

    Farklı yerlerden eğitim alan ve farklı disiplinlerdeki uzmanları sosyal medya üzerinde buluşturduklarını ifade eden Keçe, şöyle konuştu:

    "Aşk ve seksin dansını masaya yatıracağımız bu yıl ki sempozyumumuzun konusu 'Zamanın Ruhu ve Eros' olup; değerli konuşmacıların katkılarıyla bilgilerimizi ve özellikle tecrübelerimizi çok yönlü ve kapsamlı bir şekilde paylaşmayı hedefliyoruz. Almanca zeit ve geist sözcüklerinden türetilen zeitgeist, Batı dillerinden Türkçeye'zamanın ruhu' yani ortak aklın fikri, ortak eğilimi, sesi soluğu olarak aktarılmış... Bu nedenle sonbaharda düzenleyeceğimiz sempozyumun ana temasının bu kez daha kuşatıcı ve kapsayıcı olmasını arzu ettik. Zaman ve mekânda olup bitenlerden bağımsız olarak kendini gerçekleştiren ve var eden bir güç olarak libidoyu ele alıp, bu bağlamda aşk, seks ve evlilik ilişkilerine daha geniş bir açıdan bakma olanağı sağlayıp, değişik bilim dallarından gelen uzmanlar eşliğinde canlı bir tartışma ortamı yaratmayı planlıyoruz. CİSED ailesi olarak, başta değerli üyelerimiz olmak üzere tüm katılımcılarımızın, cinsel işlev bozukları başta olmak üzere insan ilişkilerinde sorunlar yaşayan danışanlara ve çiftlere daha nitelikli ve donanımlı bir hizmet vermelerine katkı sunacağımızı düşündüğümüz bu toplantıda, özellikle aşağıdaki başlıklarda sunumlar ve paneller gerçekleştirmeyi amaçladık: 'Kadınlarda ve erkeklerde cinsel istek sorunları, libido ve cinselliğin tarihi, aile kurumunun günümüzdeki konumu, aşk, erotizm ve uygarlık, ensest tabu ve oidipus kompleksi kavramlarının antropolojik temelleri, eros ve yaratıcılık, transkültürel seks terapileri, seks ve politika, cinselliği keşfetmenin yolları, ergenlerde kafa karışıklığı, cinsel sorunlarda hipnoz ve EFT kullanımı, vb...' Bu ve benzeri temaların işlenmesi sırasında değerli katkılarınızla zenginleşeceğini umduğumuz sempozyumun kamuoyunun da ilgisini çekeceğini umuyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Erotik edebiyat sohbetleri" ve "sinematerapi atölyesi"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sempozyumda bilimsel içeriğin yanında farklı konulara da değineceklerini söyleyen Keçe, "Sinematerapi Atölyesi" ile nemfomanyak bir kadının hayat hikâyesini konu alan bir filmi tartışacaklarını, başta "Grinin Elli Tonu Üçlemesi" ve "Crossfire Üçlemesi" olmak üzere erotik romanları tartışmaya açıp, "Edepsiz Cümleler" köşesiyle erotik edebiyat sohbetleri yapacaklarını ve "Uzmana Danış" başlığı ile genç cinsel terapistlere süpervizyon vereceklerini sözlerine ekledi.

    Nymphomaniac Türkiye'de yasak

    Yasaklı film Nymphomaniac Meclis'e taşındı

    Yasaklanmıştı

    Lars Von Trier'in filmi "Nymphomaniac", Mart ayında Türkiye'de gösterime sokulmamış ve yasaklanmıştı. Filmde, 50'li yaşlarının başındaki bir kadının çocukluğundan itibaren erkeklerle olan ilişkileri anlatılıyor. Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe gibi oyuncuların rol aldığı film, Berlin Film Festivali'nde sansürsüz olarak gösterilmiş ve eleştirmenlerden övgüler almıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sempozyumda tartışılacak E. L. James'in "Grinin Elli Tonu" da erotik içerikli bir roman. Romanda edebiyat öğrencisi bir kız ile Grey adlı adam arasındaki arzu dolu ve fantastik ilişki anlatılıyor. Roman tüm dünyada ve Türkiye'de hızla çok satanlar listesindeki yerini alıp, çok tartışma yaratmıştı.

    Seri katillerin mahkemedeki sözleri

    Çıplak Survivor!

    Erkek ve kadın arasındaki 50 temel fark

    Cinsellikle ilgili doğru bilinen yanlışlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow