hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Futbolu otomobillerle oynadılar!

    Futbolu otomobillerle oynadılar
    expand

    Türkiye'de ilk kez organize edilen Ford Courierball araç futbolu maçları, Pendik VIA Port Alışveriş Merkezi otoparkında oynandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tamamı profesyonel ralli pilotları tarafından kullanılan 8 Ford Courier marka araç ve 1,2 metre çapındaki dev futbol topu ile oynanan müsabakalar büyük heyecana sahne oldu.

    Dörder araçtan oluşturulan kırmızı ve beyaz takımlar, karşılaşmanın başlama düdüğünden önce VIA Port Alışveriş Merkezi'nin futbol sahasına dönüştürülen otoparkında ısınma turları attı.

    İŞTE O GÖRÜNTÜLER

    Pilotların ısınma turları sırasında yaptığı akrobatik manevralar seyircileri coşturdu.

    Yaklaşık 10 dakika süren ilk karşılaşmanın normal süresini kırmızı takım ile beyaz takım 1-1 berabere tamamladı.

    Her iki takımın pilotları gol sevinçlerini korna çalarak ve gol atan aracın etrafında seri dönüşler yaparak kutladı.

    Kırmızı takımda yer alan Castrol Ford Team Türkiye Direktörü ve ralli pilotu Serdar Bostancı'nın takımına beraberliği getirdiği serbest vuruş golü ise hazırlanış bakımından gerçek bir futbol maçını aratmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pascal Nouma da izledi

    Birer gollü eşitlikle biten karşılamada daha sonra seri penaltı vuruşlarına gidildi fakat eşitlik yine bozulmadı, kırmızı ve beyaz takımın maçı 3-3 sonuçlandı.

    Araç futbolu maçlarını Beşiktaş'ın eski futbolcusu Pascal Nouma da izledi.

    Nouma, ilk maçın bitiş düdüğüyle sahaya girerek araçlardan birinin direksiyonuna geçti. Fransız eski futbolcu, araçla yaptığı manevralarla profesyonel ralli pilotlarını aratmadı ve seyircilerden alkış aldı.

    Oynanan ikinci maçın normal süresi ise yine 1-1 tamamlandı. Yapılan penaltı vuruşları sonunda, bu karşılaşmadan da galip çıkmadı. Pilotlar son düdüğün ardından yan yana dizilerek tribünü selamladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow