hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geleceğini seç!

    Geleceğini seç
    expand

    Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri, akademisyenler ve eczacılık meslek örgütleri, "Geleceğini Seç" etkinliğinde buluştu. Öğrencilerin ufkunu açarak yön belirlemelerine destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte eczacılık, tüm yönleriyle mercek altına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Fakülte Öğrenci Grubu, İzmir Eczacı Odası ve EDAK Ecza Kooperatifi işbirliği ile ikinci kez organize edilen etkinliğe 100'ü aşkın eczacılık öğrencisi katıldı.

    İzmir Bayraklı'daki Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyonun açılışını Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Radyofarmasi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Makbule Aşıkoğlu yaptı.

    Aşıkoğlu konuşmasında, eczacılık öğrencilerini en donanımlı şekilde hayata hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

    Aşıkoğlu, "Yeterli öğretim üyesi olmadan açılan üniversiteler ile birlikte sürekli açılan eczacılık fakülteleri, ürkütücü bir tablo çiziyor. Yetersiz donanımla bu üniversitelerden mezun olanlar, ilerde büyük sorunlar yaşayabilir. Bu bağlamda önümüzdeki yıllarda eczacılık alanında da büyük bir işsizlik sorunu ortaya çıkabilir" diye konuştu.

    Aşıkoğlu, bu nedenle bu toplantılarda eczacılığı tüm unsurlarıyla mercek altına almaya çalıştıklarını belirtti.

    Konunu uzmanları öğrencilere bilgi verdi

    Eczacılık öğrencilerinin geleceğe hazırlanmasında yol gösterebilmek hedefiyle düzenlenen etkinlikte "Eczacılıkta Akademik Kariyer ve Klinik Eczacılık" ile "Hastane, Kamu, Endüstri Eczacılığı Mercek Altında" başlıklı oturumlar düzenledi. Bu oturumlarda akademisyenlerin yanı sıra kamu ve özel sağlık kurumlarında görevli eczacılar ve yöneticiler, öğrencileri çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

    İzmir Eczacı Odası ve sağlık örgütleri "Eczacılıkta Güncel Yasal Gelişmeler" konusunu bir panelde değerlendirirken; İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla'dan katılan eczacılar da "Serbest Eczacılık" başlıklı panelde, eczacılığın nasıl değiştiğini, zorluklarını ve avantajlı yönlerini paylaştı.
     
    Birlikte güçlüyüz!

    EDAK Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Emre Bacanak ise "Eczanelerde Ko-operasyon" konulu toplantıda konuştu. EDAK Ecza Kooperatifi'ni örnek gösteren Bacanak, "35 yıl önce kurulan ve halen %100 eczacı ortaklığı ile yoluna devam eden EDAK, bugün Türkiye'nin en büyük ilaç dağıtım ve temin kuruluşlarından biri durumunda. Etkinliği ve yaygınlığı ile eczacıyı gözeten ve eczacılık piyasasını dengeleyen bir oyuncu konumunda" dedi. Bacanak, hem dünyada hem de Türkiye'de dönüşüme uğrayan eczacılık sisteminde ancak birleşilerek güçlü kalınabileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow