hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Türkiye'nin aşk haritası...

    İşte Türkiyenin aşk haritası...
    expand

    Arkadaşlık sitesi Siberalem.com, Türkiye’nin 2014 aşk ve ilişkiler haritasını çıkardı. Hem kadınların hem de erkeklerin aşktan beklentileriyle ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya koyan haritaya göre, büyük şehirlerde insanlar genelde yalnız ve aşkı online platformda arıyor. İzmirliler aşkta dış görünüşe, Ankaralılar ise eğitime ve mesleğe bakıyor. Ayrıca erkekler arasında uzun süreli ilişki ya da evlilik isteyenlerin oranı giderek artıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siberalem.com, Türkiye’nin 2014 aşk ve ilişkiler haritasını çıkardı. Siteye üye 2 milyona yakın aktif üye profilleri üzerinden oluşturduğu aşk haritası hem kadınların hem de erkeklerin ilişkilerden beklentileriyle ilgili çarpıcı sonuçları ortaya koydu.

    Büyükşehirlerde yaşayanlar yalnız

    Aşk haritasına göre, büyük şehirde yaşayanlar genelde yalnız ve aşk arayışında interneti çok sık kullanıyor.

    İngiltere bu "Bodrum" tatilini konuşuyor

    "Büyükşehirler insanı yalnızlaştırıyor" savını istatistiksel olarak ispatlayan sonuçlara göre, "Kiminle yaşıyorsunuz?" sorusuna "Yalnız yaşıyorum" cevabını verenlerin en yoğun oldukları şehirler sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir. Sitede aşk arayanların sayısı hızla artarken, siteyi en sık kullanan şehirler arasında ilk sırada İstanbul var. Gece hayatının ve sosyal hayatın canlılığına rağmen giderek daha fazla İstanbullu, fiziksel ortamlar yerine online platformu tercih ediyor ve siteye günde en az iki defa giriyor.

    İzmirliler dış görünüşe, Ankaralılar mesleğe bakıyor

    Türkiye'nin aşk haritasına göre İzmirliler aşkta daha çok dış görünüşe, Ankaralılar ise eğitime ve mesleğe bakıyor. Aradıkları kişinin güzel ya da yakışıklı olmasını isteyenlerin en çok olduğu şehirler sıralamasında İzmir ilk sırada. "Aradığım kişide aradığım en önemli özellik eğitimli ve kariyer sahibi olması" diyenlerin en çok olduğu şehir ise Ankara. "Aşkta para da önemli" diyenler Adana ve Kayseri’de çoğunlukta.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanlar çıplaklıkta birinci!

    Evlenmek isteyen erkeklerin sayısı artıyor

    Siteye kayıtlı üye profillerinin ortaya koyduğu tabloya göre, Türkiye’de uzun süreli ilişki arayan erkeklerin sayısı giderek artıyor. Son 10 yılda siteye üye erkek kullanıcılar arasında uzun süreli ilişki isteyenlerin oranı neredeyse iki katına çıktı. 10 yıl önce erkeklerin yüzde 44'ü uzun soluklu ilişki veya evlilik arayışındayken, bugün bu rakam yüzde 84’e ulaştı. Evlenmek isteyen erkeklerin en yoğun olduğu kentler arasında İstanbul ve Ankara gibi Türkiye’nin en büyük metropolleri ile Balıkesir başı çekiyor. Uzun süreli ilişki arayan kadınların yer aldığı şehirler listesinde de ilk sıralarda İstanbul, Ankara ve Trabzon var. Kısa süreli ilişkiyi tercih eden erkeklerin en yoğun olduğu iller ise İzmir, Antalya ve Adana.

    Sevgili arayanlar için de durum pek farklı değil. İzmir, İstanbul ve Ankara hem uzun hem de kısa süreli ilişki arayan kadınların en yoğun olduğu iller. Evlenmek isteyen kadınların yaşadığı iller listesinde en başta ise Ankara, Adana ve Antalya var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow