hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadına şiddete karşı dans ettiler

    Kadına şiddete karşı dans ettiler
    expand

    Tüm dünyada, kadınlara uygulanan şiddeti protesto etmek amacıyla düzenlenen "One Billion Rising" (Bir milyar insan ayakta) etkinliği, Barbaros Meydanı ile Kadıköy İskele Meydanı'nda da gerçekleştirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "14 Şubat Sevgililer Günü"nde, tüm dünyada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde Barbaros Meydanı'nda ve Kadıköy İskele Meydanı'nda bir araya gelen kadın, erkek ve çocuklar, kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla halaylar çekip dans etti.

    Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Barbaros Meydanı'nda düzenlenen ve bu yılki teması "adalet" olan etkinlikte, katılımcıların parmakları, kadına şiddete karşı gökyüzüne yükseldi.

    "One Billion Rising" yazılı tişörtleriyle dikkati çeken kadınlar, tecavüze, şiddete uğrayan ve öldürülen kadınlara adalet istediklerini dile getirdi.

    Kadına şiddeti kınadıklarını belirten katılımcılar, dünyada aynı anda yapılan etkinliğe katılarak Sevgililer Günü'nde kadın şiddetine dikkat çekmek istediklerini belirtti.

    Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da, tüm dünyada aynı anda yapılan ve kadına şiddete karşı seslerin yükseldiği bu etkinlikte yer aldıkları için kadınları kutladıklarını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadıköy'deki etkinlik

    Kadıköy Belediyesi'nin İskele Meydanı'nda organize ettiği etkinliğine, Kadıköylü kadınlar da destek verdi.

    Dans etkinliğine, Kadıköylü kadınlarla birlikte, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, KADER Kadıköy, Kırmızı Biber Derneği, Kadın Partisi Girişimi, Caferağa Platformu, Mayader üyeleri de destek verdi. Etkinlikte kadınlar, üzerinde "Adalet için dans et" yazılı tişörtler t-shirtler giyerek tüm dünyadaki kadınlarla aynı anda dans etti.

    Etkinliğe Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de katılarak kadınlarla birlikte dans etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow