hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uçaktaki pilot ve yolcular "uçan adam" gördüler

    Uçaktaki pilot ve yolcular uçan adam gördüler
    expand

    İngiltere'de havadaki bir uçağın yolcu ve pilotlarını şaşkına çeviren bir olay yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir Airbus 320 uçağının yolcuları ve mürettebatı havadayken "uçan adama" benzeyen bir objeye çarpmaktan son anda kurtulduklarını söylediler.

    Pilot ve yolcular, objenin herhangi bir destek olmaksızın havada adeta asılı durduğunu ileri sürdüler.

    Olay, Airbus 320 uçağının yolcularıyla birlikte Manchester Havaalanı'na inmek üzere alçalmaya başladığı sırada gerçekleşti. Önce pilotlar havada bir adam gördüler.

    Bunun üzerine derhal bölgede herhangi bir hava dalışçısı, paraşütçü ya da delta kanatla uçan birileri olup olmadığını anlamak için uçuş raporlarını kontrol ettiler ve böyle bir kayıt olmadığını gördüler.

    İngiltere'de uçuşlarda yakın tehlikeli geçiş vakalarını inceleyen resmi kurum tarafından yapılan açıklamada, mürettebatın "uçan adama" uzunca bir süre bakma şansı bulamadığı belirtildi.

    Uçak kazalarında pilotların son sözleri

    Raporda, "Önce saat 11 pozisyonunda 75-100 metre kadar yukarda bir obje gördüler. Obje, uçağın 100, 200 metre kadar soluna geçti. Mürettebat sadece kısa bir süreliğine görebildi ve bu konuda harkete geçmeye vakit yoktu ama bir örtü altında bir insan gördükleri sanısına vardılar. Ama hiçbiri bir örtü gördüğünü hatırlayamıyor" ifadelerine yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yetkililer, uçakta olanların dışındaki herhangi bir kişinin böyle bir olaya tanık olmadığını belirtti. Objenin radarda görülmediği ve yerdeki herhangi bir kişinin de havada böyle bir obje görmediği vurgulandı.

    Havacılık uzmanları olayı "tamamen esrarengiz bir durum" sözleriyle yorumladılar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow