hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erhan Gencer'in külleri denize döküldü

    Erhan Gencerin külleri denize döküldü
    expand

    Kanser hastalığı nedeniyle geçtiğimiz ay yaşamanı yitiren Onur Toplumsal Tarih ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Gencer'in bedeni Almanya'da yakıldı. Gencer'in vasiyeti doğrultusunda külleri ise Anadolu Hisarı açıklarında Boğaz'a denize döküldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz Mart ayında kanser hastalığı nedeniyle yaşamını kaybettikten sonra yurt dışında bedeni yakılan Onur Toplumsal Tarih ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Gencer'in külleri Anadolu Hisarı açıklarında İstanbul Boğazı'na döküldü.

    65 yaşında hayatını kaybeden Erhan Gencer'in vasiyeti doğrultusunda küllerini savurmak için eşi, kızı ve çok sayıda dostu Eminönü'nden tekne ile boğaza açıldı.

    Erhan Gencer'in bir arkadaşının küllerinin paraşütle denize atıldığını söyleyen 22 yıllık eşi Helma Haselberger, Gencer'in de bu isteğini o zaman dile getirdiğini belirtti.

    Helma Haselberger,  "Küllerinden bir parça ayırdım ve Kaş'ta Erhan'ın ve benim en sevdiğimiz bir yer var, orada da küllerini dağıtacağım. İstanbul'u ve Boğaz'ı çok seviyordu. O yüzden 'Beni buraya koyun. Ben burada devam edeceğim' diyordu" dedi.

    Almanya'da yakıldı, Türkiye'de külleri savruldu

    Gencer'in İstanbul'da yaşamını yitirip ve cenazesinin Almanya'ya götürüldüğünü ifade Haselberger, "Orada koro eşliğinde de bir tören düzenlendi. Buradan cenazeyi Almanya'da cesetlerin yüksek sıcaklıkta yakıldığı yer olan krematoryuma götürdük" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kızı Ezgi Haselberger (14) ise babası için "Çok iyi bir insandı" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

    Gencer'in arkadaşı Ergün Bulut da "Tam onun istediği şekilde bir tören. Boğaza küllerinin savrulup, tekrar kavuşması çok güzel bir şey" diye konuştu.

    Bir torba içerisinde getirilen Erhan Gencer'in külleri, Anadolu Hisarı açıklarında alkışlar eşliğinde denize döküldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow