hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Su altında tatil pek yakında!

    Su altında tatil pek yakında
    expand

    Gelecekte seyahatler dünya sınırlarının ötesine mi geçiyor? Uzaya veya su altına seyahat mümkün olacak mı? Otel odalarında hayal bile edilemeyecek teknolojilere ne kadar kaldı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seyahat sektöründe yenilikçi ve teknolojik çözümler sunan seyahat arama motoru Skyscanner’ın heyecanla beklenen “Seyahatin Geleceği” raporunun son bölümü yayımlandı.

    Rapora göre; önümüzdeki yıllarda seyahat trendleri hayal gücünün sınırlarını zorlayacak.

    56 kişilik gelecek bilimci ve seyahat uzmanından oluşan ekibin hazırladığı “Seyahatin Geleceği” raporuna göre; 2024 yılına gelindiğinde popüler seyahat trendleri uzaya seyahat etmek ve su altı otellerinde konaklamak olacak. Hiper-kişiselleştirilmiş otel odaları ise otel odalarındaki konfor yarışını teknolojiyle birleştirecek.

    Sınırlar kısalıyor, uzaya uçuşlar artıyor

    Seyahatin Geleceği Raporu’na göre, 2024 yılına geldiğimizde, Dünya’nın alt yörüngesinde seyahat edip ultra yükseklikten yerküreyi izlemek mümkün olabilecek. Uzun vadede ise seyahatseverler sadece uzaya çıkmakla kalmayarak, aynı zamanda uzayda bir süre vakit geçirip eşsiz uzay deneyimini yaşayabilecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Skyscanner’da raporu hazırlayan ekipte yer alan Skyscanner B2B Başkanı Filip Filipov, “Uzaya seyahat edebilmek insanoğlu için gerçek bir kilometre taşı olacak. Ancak daha da heyecan verici yanı, uzay keşfinde kullanılan teknolojilerin günümüzdeki ticari havacılığa katacağı yenilikler. Örneğin; seyahatseverler, Londra’dan Sydney’e 2,5 saatte uçabilecek. Seyahat, bugüne kadar hiç düşünemediğimiz şekilde kolay ve hızlı olabilecek, zaman sınırları aşılabilecek” diye belirtiyor.

    Su altı otellerinde konaklamak mümkün olacak

    Deniz altına yapılan geziler, uzay seyahatinden daha makul ücretlerle, gelecekte daha popüler bir seyahat şekli haline gelecek. Gelecekte, Spa merkezi, bahçe ve havuz dâhil bütün otel sisteminin su altına inşa edilebileceği yeni bir akım ortaya çıkacak ve seyahatseverler akvaryum tarzındaki pencereler sayesinde deniz altı manzarasının keyfini çıkarabilecek.

    Otel odalarındaki değişim: C Vitaminli Duşlar, 3B yazıcılar ve kişiselleştirilmiş üstün teknoloji
    Önümüzdeki 10 yıl içerisinde teknolojinin hızlanan seyri, otellere misafirlerine mobil cihazları üzerinden deneyimlemelerini sağlayacak hiper-kişiselleştirilmiş sistemler sunacak. Otel odalarındaki duvarların interaktif oluşu sayesinde artık filmler, fotoğraflar ve hatta Skype görüşmeleri için ayrı ayrı cihazlara ihtiyaç duyulmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Misafirler, masaj sistemiyle donatılmış yastıklar sayesinde rahatça uyuyabilecekler. Hatta jetlag yaşayanlar, vücut saatlerini sıfırlamak üzere tasarlanan ışıklandırma sisteminden faydalanabilecek.
    C vitamini katkılı duşlar sayesinde cilt ve saç bakımı aynı anda yapılıp, 3 boyutlu yazıcılar sayesinde sabun ve diş macunu dâhil her türlü banyo eşyasına aynı anda sahip olunabilecek.

    Kapsamlı ve uzun döneme yayılan araştırma sürecinden sonra, 56 kişilik gelecek bilimcisi ve seyahat uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından hazırlanan raporu detaylıca incelemek için www.skyscanner2024.com adresi ziyaret edilebilir.

    Skyscanner raporunun ilk bölümünde seyahat planlama ve rezervasyon, ikinci bölümünde ise havaalanları ve uçuşlar incelenmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow