hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngilizler türk mutfağını keşfetti

    İngilizler türk mutfağını keşfetti
    expand

    İngiltere'de, türk mutfağında kullanılan malzemelerin satışlarında patlama yaşanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her yıl 2.5 milyonun üzerinde İngiltere vatandaşı Türkiye'yi ziyaret ediyor ve görünen o ki ülkelerine sadece bronz tenle dönmekle kalmayıp aynı zamanda türk yemeklerini beğenerek yeni bir damak tadı da keşfediyorlar.

    İngiliz süpermarket zinciri Waitrose, Türk mutfağında kullanılan malzemelerin satışında dramatik bir artış meydana geldiğini duyurdu. Hazır köfte satışları geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 89 artarken, yine hazır satılan fırında köfte de hızla popüler hale geldi.

    Milletvekili, müslümanın orucunu zorla bozmaya çalıştı

    Bulgur ve nar ekşisi gibi malzemeler artık İngiliz mutfaklarının da vazgeçilmezleri arasına girdi. Taneleri yemek ve salatalarda garnitür olarak ullanılan nar satışları da yüzde 8 arttı.

    Baklava gibi tatlıların yapımında kullanılan antep fıstığı, badem ve ceviz satışlarında da artışlar meydana gelirken, yine tatlı yapımında kullanılan gül suyu satışları da yüzde 67 oranında arttı.

    Türk mutfağı yemek tarifi kitaplarının satışlarının da iyi gittiği belirtildi. Waitrose'un gene müdürü Jonathan Moore, "2013 Ottolenghi (İsrailli şef) yılıydı. Müşterilerimizin esinlendiği en son akım ise Türk yemekleri" dedi.

    O artık bir dünya starı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow