hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mirgün Cabas ''Her Şey''i anlattı

    Mirgün Cabas Her Şeyi anlattı
    expand

    Deneyimli haberci Mirgün Cabas, CNN Türk ailesine dahil oldu. ''Her Şey'' isimli programıyla her şeyden konuşmaya başladı. Biz de Mirgün Cabas ile ''Her Şey''i konuştuk.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öncelikle CNN Türk ailesine hoş geldiniz. Herkes merakla bekliyor, ''Her şey’’’ programının formatı nasıl olacak? 

    Her Şey ile Pazartesi'den Perşembe'ye haftada dört gün saat 19.30'dan itibaren ekranlardayız. 92.5 CNN TÜRK Radyo'dan da aynı anda yayındayız. Hem de CNN TÜRK uygulaması bütün platformlarda var. Özetle Her Şey'i nereden isterseniz oradan canlı canlı izleyebiliyorsunuz. Ayrıca, Her Şey'in kaçırdığınız bölümlerini tv.cnnturk.com/hersey sayfasından izleyebilirsiniz. Programın sloganı her şeyi özetliyor aslında: Herkesin konuştuğu, her şeyin konuşulduğu program.

     Daha çok konuklarla mı ilerleyecek yoksa özel dosyalarla da ekrana gelecek misiniz?

    Çoğunlukla stüdyodan, bazen sahadan canlı yayın yapacağız. Gündem neyi gerektiriyorsa dosya, röportaj, tartışma... Bütün formatlardan yararlanan bir içerik hazırlıyoruz. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cüneyt Özdemir'in 5N1K'sı marka olmuştu, Mirgün Cabas'ın Her Şey'i de öyleydi. Şimdi Her Şey, 5N 1K'nın günlerini aldı. Bu sizi mutlu ya da tedirgin ediyor mu?

    Hayır etmiyor. Tam tersine kendimi iyi ve profesyonel olarak güvende hissediyorum. Her Şey'in hızla, uyum içinde çalışmaya başlayan bir ekibi oldu. Daha ekiple tanışmak için bir araya geldiğimiz ilk toplantıda ilk yayının içeriğini belirlemiştik bile. Programın editörü Cansel Poyraz müthiş iş bitirici bir editör. Prodüktör Özgül Ören belgesel yönetmenliği de yapan yaratıcı bir televizyoncu. İsmail Emek yaptığı rejiyle programa fark katıyor. Umut Alphan en son Milliyet'te yayın yönetmen yardımcılığı yapmış, çok tecrübeli bir editör. Ekip sizi güvende hissettiriyorsa zaten gerilimin önemli kısmı ortadan kalkıyor. Tahminimden daha hızlı oturuyor taşlar yerine.                  

    Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor musunuz? Programınızda izleyicilerde interaktif olarak katılacak mı? Onların düşüncelerini ya da sorularını ekrana taşıyacak mısınız?

    Şahsi hesaplarım epey aktif. Daha çok programa gelen feedback'leri değerlendirmeme yarıyor. Ama içeriğe de katkı yapacağı zamanlar olacak sosyal medyanın.  İzleyicilerimiz istek ve önerilerini twitter.com/mirguncabas üzerinden bana ya da hersey@cnnturk.com.tr 'den Her Şey ekibine iletebiliyor. Ve Her Şey ile ilgili bilgileri de twitter.com/cnnturkprogram sayfasından takip edebiliyor.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aslında birçok alanda çalıştınız. Haber, lifestyle program, dergi yöneticiliği... Ve belki şimdi de gerçekten asıl işinize döndünüz. Ama bu alanların hangisinden kendinizi daha mutlu hissettiniz?

    Hepsini severek yaptım. Ama kendimi en iyi ve rahat hissettiğim yer, ekran. Bunu biliyordum, ara verince daha iyi anladım.

    CNN Türk'ün teklifini kabul etmeniz sizi takip eden kitle tarafından nasıl karşılandı?

    Sanırım medyada uzun zamandır çok fazla ayrılık yaşandığı, artarda yayından kalkan, biten program haberleri geldiği için bu kez tersine bir şey olması, eskiden tanıyıp izledikleri birinin ekrana dönmesi insanlara iyi geldi. Abartmıyorum, yüzlerce mesaj aldım. İnsan hem kendisinin hem de yaptığı işin, başkaları için ne anlama geldiğini, tam da böyle zamanlarda anlıyor.         

    Bu meslekte hiç hayal kırıklığına uğradınız mı ya da "Mirgün buraya kadarmış kendine başka bir yol çizmelisin" dediğiniz zamanlar oldu mu? Ya da şimdiki aklım olsa yine de ''gazeteci'' olurdum diyor musunuz?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Herhalde başa dönsem yine aynı yollardan geçerdim... Bundan daha heyecan verici bir iş düşünemiyorum. Sahip olduğum her şeyi bu mesleğe borçluyum, daha ne isterim? Hayal kırıklığına da hiç uğramadım. 15 yıl aralıksız, bu seviyede bu işi yaptıktan sonra bir anda yolun sonunda gelinmeyeceğini biliyordum.   

    Habercilik çok yoğun ve mesaisi hiç bitmeyen bir iş. Benim gözlemlediğim kadarıyla baba ya da anne olan gazeteciler hep çocuklarıyla yeterince vakit geçirmediklerinden şikâyet eder ve bundan pişmanlık duyarlardı. Sizin böyle kaygılarınız var mı?

    Hayır, kaygım yok. Çocuklarla hep yakından ilgilenebildiğim bir iş düzenim var. Ortak zamanlarımız da hep onların keyfine göre şekilleniyor. Bu devirde, böyle işlerde çalışırken kolay değil ama çocukları memnun etmeyi önceleyen bir zaman paylaşımımız var evde Tuba'yla.   

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow