hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mr. Spock'ın bu işareti ne anlama geliyor?

    Mr. Spockın bu işareti ne anlama geliyor
    expand

    Türkiye'de 'Uzay Yolu' olarak bilinen star Trek  dizisinin efsane karakteri Mr. Spock'u canlandıran Amerikalı aktör Leonard Nimoy  84 yaşında hayatını kaybetti. Mr. Spock’ı dizideki diğer karakterlerden ayıran en önemli simgelerden biri onun “Vulcan selamı” olarak bilinen “Uzun yaşa ve başarılı ol” diyerek yaptığı özel el işaretiydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu işarette Spock, elini karşısındakine doğru uzatıyor ve parmaklarıyla “W“ harfini andıran bir şekil oluşturuyordu. Rabi Benjamin Blech tarafından yazılan ve Türkiye’de Gözlem Yayıncılık tarafından “Nedenleri ve Niçinleriyle Yahudilik” adıyla basılan kitaba göre ABD’li bir Yahudi aileden gelen oyuncu Leonard Nimoy’un bu işaretinin kaynağı Tevrat’a dayanıyor.

    (İslam inancında Hz. Musa’nın ağabeyi olan Hz. Harun) Aaron’un soyundan gelen Koanim’e (Kohenler) ellerini özel olarak tanımlanmış bir şekilde kaldırarak Yahudi halkını selamlaması emredilmiştir. Eller, avuçlar yere bakacak şekilde yan yana getirilir ve parmaklar beş boşluk oluşturacak şekilde açılır. Başparmaklar arasında bir boşluk, her elin baş parmağı ile işaret parmağı arasında bir boşluk ve her elin orta ile yüzük parmakları arasında bir boşluk. 

    Bu boşluk Ezgiler Ezgisi’nde Tanrı’nın “duvardaki çatlakların arasından baktığını” söyleyen bir dizeye atıf yapar. Bunun arkasındaki fikir, Tanrı’nın himayesinin, O saklanmış gibi göründüğünde bile kuvvetli olduğudur.

    Efsane oyuncu Leonard Nimoy hayatını kaybetti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow