hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nur Bozar ve Özlem Özden'e büyük tepki

    Nur Bozar ve Özlem Özdene büyük tepki
    expand

    İletişim Fakültesi mezunları ve öğrencilerin hakları için başlatılan bir kampanyada Nur Bozar ve Özlem Özden'in yeni TV projesinde yer alacaklarına dair haberlere tepki gösterildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Change.org sitesinde başlatılan imza kampanyasında kısa sürede 1000'den fazla imza toplayan kampanya, medya kanallarında da kendisine yer bulmaya başladı.

    Bu Tarz Benim adlı çok konuşulan programın sansasyonel yarışmacıları Nur Bozar ve Özlem Özden'in yeni TV projelerinde yer alacağının duyulmasıyla başlayan tepki kısa sürede çığ gibi büyüdü. İletişim fakültesi mezunlar ve öğrencilerinin başı çektiği kampanyada Burcu Özder'in kaleme aldığı tepki metni büyük ilgi gördü. Özel bir TV kanalını hedef alan açıklama şu şekilde başlıyor:

    "Sayın Medya Patronları,

    Bu mektubu tüm genç meslektaşlarım adına yazıyorum. Bizler şimdiki mesleklerimizi seçtiğimizde büyük hayallerle bu yola çıkmıştık. Her birimiz mesleğinin içinde çeşitli dallarda kendimizi yetiştirerek, iyi birer medya çalışanı olmanın hevesi ve hırsıyla almamız gereken eğitimlerimizi alıp, stajerlik evresiyle de ilk adımlarımızı atmıştık. Kimimiz 14 yaşında bu mesleği seçip, Anadolu İletişim Liselerine giderken, kimimiz lise sonrası İletişim Fakültelerini ya da Radyo-TV Meslek Yüksekokullarını tercih ederek bu yola baş koymuştu. Lakin bugün gelinen noktada bakıyoruz da bizler her birimiz boşuna okumuşuz. Hocalarımız boşuna bizlere okullarda onlarca dersleri anlatmış. Hem onların hem de bizim emeklerimize yazıkmış aslında. Bizler 4 yıl boşuna okul koridorlarında sınavdan sınava bir yandan koşarken, diğer yandan sektörde tutunmak için kanallarda, gazetelerde, dergilerde emeklerimizle kapıları tırmalayıp durmuşuz. Bir mühendis, doktor, avukat, mimar, veteriner olmak isteyenler üniversitelerin bu bölümlerinden mezun olmak zorunda. Eğer okulunu okumadıysanız olamazsınız. Böyle bir hakkınız yok. Bizler iletişim fakültesinden mezun olup da örnekte yazdığım mesleklerden hiçbirini taciz etmiyoruz; edemeyiz de zaten. Bizler onların alanlarına sızmıyoruz; lakin başka bölümlerden mezun olmuş birçok insan bizim sektörümüzde ünlü olmanın peşinde... Ve bu insanların eğitimlisi ya da eğitimsizi katılsın bir yarışmaya, sergilesin tüm hünerlerini, kapsın dizide ya bir rol ya da programda bir sunuculuk işi. Oh ne ala memleketin hali..."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Facebook özür diledi

    Serenay Sarıkaya alay konusu oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow