hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyal medyanın yeni fenomeni peçeli kadın

    Sosyal medyanın yeni fenomeni peçeli kadın
    expand

    Çektiği video kliplerle toplumsal sorunları esprili bir dille ortaya koyan ve bu nedenle sosyal medya üzerinde 400 binden fazla takipçi kazanan "Amy Roko" takma isimli genç kadın Suudi Arabistan'ın yeni fenomenlerinden oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplumsal sınıf ayrımını eleştirmek amacıyla çektiği videolarla fenomen haline gelen "Amy Roko" takma isimli genç kadın çarşaf ve peçe kullanması nedeniyle gizemini koruyor. Instagram'da 449 bin takipçisi bulunan kadını yalnızca Suudi Arabistan'dan değil dünyanın her yerinden takip eden insanlar bulunuyor. 22 yaşında olduğu öğrenilen Amy Roko mizahı ile toplumun erkek egemen durumuna baş kaldırıyor.

     

    شكلي اذا غازلني احد @warchieff

    Amy Roko (@amyroko) tarafından paylaşılan bir video ()

     

    Ailesi de destekliyor

    Videolarda sadece gözlerini görebildiğimiz, peçeli videolarla dikkatleri üstüne çeken genç kadın peçesi ile sembol haline geldi. "El Arabiya" adlı haber kanalına konuk olan siyah çarşaflı genç kadın, ailesinin de kendisini desteklediğini söyledi.

    Amy Roko, televizyon röportajında "Bazen cep telefonum ile çekim yaparken beni görüyorlar. O sırada mutlaka peçemi takmalıyım tabii. O zaman da onlar şaşırıyor ve neden evin içinde peçeli-çarşaflı dolaştığımı soruyorlar. Ben de: 'Şşşşt… Susun, çekim yapıyorum' diyorum. Onlar da karşı çıkmıyor, ‘Tamam’ diyorlar” sözleriyle açıklıyor.

    Her geçen gün daha çok fenomen haline gelen Amy Roko’nun videolar bazı insanları da rahatsız edebiliyor. Örneğin, genç kadın zaman zaman videolarında ülkenin zengin kesimi ile dalga geçiyor. Şımarık zengin kızların küstah konuşma biçimlerini taklit ediyor ve çarşafın altında kalıp kimsenin görmediği marka kıyafetleri ile hava atmalarını alaya alıyor. Ancak hakarete uğradığını düşünen bu kadınların internette paylaştığı tepkili yorumlar üzerine Amy Roko özür diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadınlardan TDK'ya "müsait" tepkisi

    Cesur kadın Amy Roko

    Suudi Arabistan'da internet fenomeni haline gelen Amy Roko, kadın hayranları tarafından da destekleniyor ve ne kadar cesur olduğu hakkında mesajlar alıyor. Peçesi ve çarşafı altına gizlenmenin avantajlarını kullanarak Suudi Krallığı'ndaki erkek egemen toplumu eleştirmenin yanı sıra batılı ülkelerdeki başörtülü kadınların ayrımcılığa uğramasını da eleştiriyor.

    Amy Roko, röportajında “Bu yeteneğin ile oyunculuk yapmayı da düşünür müsün?” şeklindeki soruya da “Evet, eğer çarşaf ve peçemi çıkarmayacaksam olur tabii” şeklinde yanıt veriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow