hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tıbbın ölüm ve yaşamla yüzleşmesi: Hekimin Filozof Hali

    Tıbbın ölüm ve yaşamla yüzleşmesi: Hekimin Filozof Hali
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Felsefe ve tıbbı buluşturan yazılara yer verilen "Hekimin Filozof Hali" adlı kitapta, tıp dünyasının, hayatla ve ölümle, insan olmanın ve yaşamanın anlamıyla her gün yüzleştiğini, yüzleşmek zorunda olduğunu vurgulayan yazılar yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İthaki Yayınları M. Bilgin Saydam ve Hakan Kızıltan'ın editörlüğünü üstlendikleri "Hekimin Filozof Hali" adlı kitapta bir araya getirilen yazılar, tıp ve felsefe arasındaki buluşmayı gerçekleştiriyor. Yayınevi, Axel Honneth'in "Bizdeki Ben: Tanınma Teorisi Üzerine İncelemeler" ile Kemal Tahir'in "Köyün Kamburu" romanını da okura sundu.

    İthaki'den Değiştirilmiş Karbon'un ikinci kitabı Düşmüş Melekler

    Hekimin Filozof Hali

    Hekimin Filozof Hali, tıp ve felsefe arasında daha sık gerçekleşmesi beklenen buluşmalardan biri. Genelde sadece “hastalık halinde” muhatabı olduğumuz tıp dünyasının, hayatla ve ölümle, insan olmanın ve yaşamanın anlamıyla her gün yüzleştiğini, yüzleşmek zorunda olduğunu vurgulayan yazılardan oluşan elinizdeki kitap, okurlara da cesaret aşılayacak nitelikte.

    Zygmunt Bauman ve Carlo Bordoni'den Kriz Hali ve Devlet

    Tıp sektöründeki “yabancılaştırıcı” gelişmelerden kişinin bedeni üzerinde söz sahibi olup olmadığına dair etik tartışmalara ve ölümlü olmanın getirdiği felsefi aydınlanmaya kadar birçok önemli konu üzerine tartışmalar aslında tek bir gerçeği vurguluyor: Hekimin filozof hali, hekimin zorunlu halidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kitaba yazılarıyla katkıda bulunanlar: M. Bilgin Saydam, Saffet Murat Tura, Yavuz Erten, Yavuz Dizdar, Hakan Kızıltan, Kaan Ökten, Arın Namal, İlgin Özden, Yavuz Üresin, Mahmut Gürkan, Özgür Öğütcen, İsmet Birkan, Hasan Fehmi Yazıcıoğlu, Rainer Brömer, Faik Çelik, Hakan Ertin, İlhan İlkılıç, Lütfi Telci.

    İthaki'den Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri ve Uzayda Piknik

    Bizdeki Ben: Tanınma Teorisi Üzerine İncelemeler

    Bizdeki Ben’de Axel Honneth, daha önce yayımlanan başyapıtı Tanınma Uğruna Mücadele’de geliştirdiği teorik çerçevesinin izinden gidiyor. Bizzat geliştirdiği ve felsefe çevrelerinde büyük etki yaratan tanınma teorisini bu kitapta yeri geldiğinde çeşitli itirazlar karşısında düzeltmek ya da netleştirmek için belli değişikliklerle yeniliyor, yeri geldiğindeyse farklı alanları kapsayacak şekilde genişletiyor.

    Alman felsefesi, İngiliz psikanalizi ve Fransız sosyolojisinden faydalanarak disiplinlerarası bir yaklaşım oluşturan Honneth burada, Hegel’in felsefesine dair incelikli okumalardan belirli psikanaliz teorilerinin sıkı eleştirilerine, kapitalizmin gelişimi hakkında içgörü dolu izahlardan sosyal adalet teorilerinin güçlü analizlerine uzanan düşünsel verimini yeniden gözler önüne seriyor.

    Honneth’in felsefi gücünü ve ilgi alanlarının genişliğini ortaya koyan bu çalışma, felsefe, siyaset bilimi, sosyoloji ve genel olarak sosyal bilimlerde derinlikli bir okuma serüveni için referans kitabı olabilecek nitelikte.

    “Bu kitap Honneth’in bugün eleştirel teorinin önde gelen savunucusu olarak tanınmayı hak ettiğini gösteriyor.” Simon Thompson (West of England Üniversitesi Öğretim Üyesi)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tıbbın ölüm ve yaşamla yüzleşmesi: Hekimin Filozof Hali

    Köyün Kamburu

    “Memleketin gerçeklerini yazmak isteyen bir realist romancı bugünkü tarih devresinde köyü, köylüyü yanlışsız tanımak, fantezilerini kullanmadan tanıtmak zorundadır… Gerek işçi, gerek esnaf, gerekse memur, tüccar, devlet adamı olarak hepimiz hâlâ biraz köylüyüz…” diyen Kemal Tahir, Yediçınar Yaylası ve Büyük Mal romanlarıyla birlikte bir üçleme oluşturan Köyün Kamburu’nda geleneksel düşünme biçimlerine, inançlara ve köylülüğe, güçlü, sarsıcı ve trajikomik bir ayna tutuyor…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tıbbın ölüm ve yaşamla yüzleşmesi: Hekimin Filozof Hali

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow