hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 Motobike “ilklere” sahne olacak

    2017 Motobike “ilklere” sahne olacak
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Eurasia Motobike, sektörün nabzını tutmaya hazırlanıyor. Bu yıl Motobike fuarında ilk kez Fashion Talk, Travel Talk ve Tech Talk programları adı altında Motobike Academy seminer ve sunumları öne çıkacak. Motosiklet ve bisiklet kulüpleri ile derneklerinin de katkıda bulunduğu Eurasia Motobike 2017, 23-26 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 9. kez ziyaretçilere kapılarını açacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Motobike Fuarı’nı 2016 yılında, Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Orta Asya, Türkiye ve komşu bölgelerden  116 bini aşkın kişi ziyaret etti. Yaklaşık 16 bin metrekare alanda Almanya, Amerika, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İrlanda, İtalya, Japonya, Kanada, Malezya, Polonya, Slovenya, Tayvan, Türkiye olmak üzere toplam 22 ülkeden 255 katılımcı yer almıştı..

    2017 Motobike “ilklere” sahne olacak

    TÜRKİYE ÖNEMLİ PAZAR

    Messe Frankfurt Istanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım iki teker tutkunlarını buluşturacak fuarda bu yıl sektördeki yenilikler, gelişmeler, görsel etkinliklerin yanı sıra, bu sene ilk kez Fashion Talk, Travel Talk ve Workshop programları ile Motobike Akademi öne çıkacağını söyledi. Uzun yol gezginlerinin hikayelerine yer verildiği, custom bisiklet ve motosiklet ile ilgili seminer ve konferansların yer alacağı akademi programında, doğru ve güvenli motosiklet kullanımı için gerekli olan teorik ve pratik bilgilerden oluşan eğitimlere de ayrıca yer verilecek. Türkiye’deki motosiklet pazarını değerlendiren Yardım şunları kaydetti:
    “Ülkemiz motosiklet ve bisiklet pazarı geleceği çok parlak, büyümeye açık bir pazar. Nüfusun yarıdan fazlası 35 yaşın altında, çok dinamik bir kitle. Nüfusa oranladığınızda benzer coğrafya ve ekonomilere sahip İtalya, Yunanistan gibi ülkelerde bizden yedi kat fazla motosiklet kullanımı var.Çağın getirdiği trafik sorununa bir çözüm olarak da motosikletve bisiklet pazarınınönemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu sektörün geleceğine inandığımız için Messe Frankfurt grubu olarak bir ilki gerçekleştirdik ve 2015 yılında Türkiye’nin tek Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları fuarı Motobike Istanbul’u portföyümüze kattık. 2004 yılı öncesinde, Türkiye motosiklet pazarı yıllık 13.000 adet ile 36.000 adet arasında seyreden seviyelerdeydi. 2004 sonrası dönemde ise motosiklet ile ulaşımın avantajları anlaşılmaya başladı ve Türkiye’de motosiklet kullanıcı sayısı ciddi oranda artış gösterdi.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 Motobike “ilklere” sahne olacak

    MARKA VE FİRMALAR

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Bu yıl fuara motosiklet ürün grubuna ait 80 katılımcı, 200 farklı marka ile 16 bisiklet firmasının 65 farklı marka ile katılacağını kaydeden Yardım şöyle devam etti:
    “ Önde gelen tüm uluslararası ve yerli markaların yeni modellerini fuarda izleyebileceğiz. Bu sene birçok modelin ülkemizdeki lansmanları da fuarda düzenlenecek toplantılarla basına ve kamuoyuna sunulacak.Geçtiğimiz yıl fuar116,148 ziyaretçi ile yinerekor sayılarla sonuçlandı. Bu yıl birçok yenilikler ve kapsamlı seminer programları, gösteriler ve yarışlarile birlikte daha yoğun bir ilgi bekliyoruz.Sektörel dernekler ve bağlı komiteler, sektörün gelişimi için çalışmalarını devamlı olarak sürdürüyorlar. Merkezi ve Yerel Yönetimler ile İlişkiler Komitesi, sektörün gelişimi önündeki bürokratik engellerin kaldırılması için gerekli resmi kurumlarla uyumlu bir işbirliğiiçinde. Uluslararası Dernek ve Organizasyonlar ile İlişkiler Komitesi, yurt dışı derneklere üye olma ve ilişkileri yürütme sürecinde aktif rol oynuyor. Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Kampanyalar Komitesi ise toplumun motosiklete olan bakış açısını olumlu yönde etkilemek ve motosiklet bilincini arttırmak için kampanyalar düzenliyor. Motosiklet satışlarının artmasına yönelik;üreticilerin, satıcıların ve tüketicilerin bir araya geldiği Motobike Istanbul gibi fuarların da katkısı büyük.Yakın dönemde test sürüşleri ve farklı deneyimler de içerecek motosiklet etkinlikleri ile sektörü buluşturacağız.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 Motobike “ilklere” sahne olacak

    Motobike Istanbul’da sektördeki yenilikler ve görsel etkinliklerin yanı sıra bu sene ilkkez Fashion Talk, Travel Talk ve Tech Talk programları adı altında Motobike Academy seminer ve sunumları öne çıkacak. Yine ilk kez özel yapım ya da kişiselleştirilmişmotosiklet ve bisikletlerin sergileneceği bir “custom” alanı yaratılacak. Motosiklet üzerine uzmanlaşmış çizerlerin sunumları da olacak.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow