hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    50 adımda kendi geek yeteneklerini geliştir - Part 4

    50 adımda kendi geek yeteneklerini geliştir - Part 4
    expand
    KAYNAKEren Caner / cnnturk.com

    Geek yönünü geliştirmek isteyenler! Sırada 50 püf noktanın dördüncü bölümü var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    50 adımda kendi geek yeteneklerini geliştir - Part 1

    50 adımda kendi geek yeteneklerini geliştir - Part 2

    50 adımda kendi geek yeteneklerini geliştir - Part 3

    Daha önce geek yönünü geliştirmek isteyenler için hazırladığım listenin ilk üç bölümünü yayınlamıştık. Sırada listenin dördüncü kısmı var:

    31- Klavyeyi 10 parmak kullan.

    32- Ekibinle, Asana, Basecamp veya Producteev gibi proje yönetim sistemlerini kullanarak ekip içi e-mail frekansını düşür. Sorumluluklar oradan yürüsün.

    33- O an okuyamayıp değerli bulduğun yazılar için Pocket gibi herhangi bir read-it-later uygulamasını etiketleme yaparak kullan.

    34- Güzel Chrome eklentileri bul ve kullan.

    35- Telefonundaki fotoğrafları ve videoları otomatize bir şekilde Google Photos'a yedekle. Üstelik 2 megapiksel boyutunda sınırsız ve ücretsiz yedekleme hakkı var. Ben bunu kullanıyorum. Megapikselin kalite değil; sadece büyüklük olduğunu düşünürsek anı fotoğrafları için oldukça yeterli. Bilgisayarına atma devri eskide kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    36- '123456' gibi basit şifreler kullanma.

    37- Bilgini, know-how'ını yeni işbirlikleri yaratabilmek için özellikle LinkedIn olmak üzere sosyal medya üzerinden göster. Yeni fikirleri nasıl bulabildiğini öğren, kendini tanı.

    38- Neredeyse her gün, App Store'a, Play Store'a bir göz at, yeni uygulamalar, oyunlar neler var, işine katabileceğin bir şey çıkıyor mu vs.

    39- Görsel yorumlamayı öğren. Bu görsel doğru şeyi mi anlatıyor? Metin doğru yerde mi? Öne çıkarılmak istenen şey mi öne çıkarılmış hakikaten? Renkler doğru mu? Perspektifsel sıkıntı var mı? Doğru stock foto mu seçilmiş? vs.

    40- Bilginin aşamalarını öğren. İşinde insight gerekiyorsa ve mümkünse edineceğin bilgiyi know-how'a doğru yükselt. Data - Knowledge - Information - Know-How.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow