hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2016 yılına damgasını vuracak: Snapdragon Wear 2100

    2016 yılına damgasını vuracak:  Snapdragon Wear 2100
    expand

    Dünyanın en büyük mobil yonga üreticilerinden biri olan Qualcomm, yeni X16 LTE Modem, Snapdragon ailesine ait üç yeni yonga ve şimdi Snapdragon Wear 2100 ile adeta gövde gösterisi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Qualcomm Snapdragon Wear 2100 tamamen giyilebilir teknolojiler için tasarlanmış yeni nesil bir yonga, mobil işlemci. 2015 yılı içerisinde duyurulan akıllı saatlerin neredeyse tamamında kullanılan Snapdragon 400 yongasının halefi olarak kabul edilebilir.

    Cortex-A7 mimarisi üzerine tasarlanan işlemci tam dört çekirdekli ve 1.2 GHz hıza sahip. Beraberinde ise Adreno 304 GPU ile geliyor. 640 x 480 piksel ekran çözünürlüğünü 60 Hz hızında destekleyen bu yeni yonga iki versiyon şeklinde duyuruldu. İlk versiyon Bluetooth ve Wi-Fi desteğine sahipken, ikinci versiyon 2G/3G ve LTE hücresel bağlantı teknolojilerine sahip. NFC ve GPS gibi özelliklere de sahip olan yeni mobil yonga Quick Charge 2.0 hızlı şarj teknolojisini de destekliyor.

    Snapdragon Wear 2100 ile ilgili asıl önemli nokta ise boyutlar ve güç tüketimi. Çünkü ürün, önceki model olan Snapdragon 400’e göre %30 oranında daha küçük. Böylelikle çok daha ince saatlere konumlandırılması mümkün olacak. Güç tüketimi tarafında ise %25 daha tasarruflu. Yani yeni yonga daha hızlı, %30 daha küçük ve %25 daha az güç tüketecek, daha uzun pil ömrüne sahip saatlerin önünü açacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow