hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2017 AÖF kayıt yenileme işlemleri son gün bugün | Ders eklemek silmek nasıl yapılır?

    2017 AÖF kayıt yenileme işlemleri son gün bugün | Ders eklemek silmek nasıl yapılır
    expand

    2016 2017 Açıköğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme işlemleri bugün sona eriyorken; fakülte işlemlerin nasıl gerçekleşeceğini kendi sitesinden yayınlandı. İşlemler yaparken nelere dikkat edilmeli? Ders ekledikten veya sildikten sonra ücretler ödenirken, sonraki işlemler üzerine fakülte ne diyor? İşte AÖF kayıt yenileme işlemlerine dair önemli bilgiler..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2016-2017 kayıt yenileme işlemlerini 26 Eylül 2016 tarihinde başlattı ve süre 7 Ekim 2016 tarihinde sona eriyor. Bu süre zarfında yapılan işlemler: ders eklemek, ders silmek üzerine nasıl yapıldığına dair işlemleri fakülte kendi sitesinde içeriklerde ve yayınladığı videoda paylaşmıştır. 


    Açıköğretim kendi sitesinden Güz dönemi tarihllerini paylaştı

    2017 AÖF kayıt yenileme işlemleri son gün bugün | Ders eklemek silmek nasıl yapılır

    Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacak. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için ödeme yapmadan önce http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıköğretim'in kayıt konusunda nelere dikkat edileceğine dair içerikler konu başlıkları altında aşağıda yer almaktadır.

    - Öğrencinin sorumlu olduğu dersler üzerinden kayıt yaptırırken, alacağı derslerin içeriklerine muhakkak bakması gerekir.

    - Ücretler ödendikten sonra derslerin silinmesi söz konusu değildir. Dersleri alan öğrenciler ödemeyi yaptıktan sonra o derslerden Fakulte tarafından sorumlu olarak görülür.

    - Tekrardan aldığı dersler haricinde öğrenci 45 AKTS krediyi geçmeksizin ders ekleme hakkına sahipti.

    - AÖF Mazeret kayıt yenileme durumunda son tarih 7 Ekim olarak belirlenmiştir.

    - Öğrenciler ödemeyi Vakıfbank şube ve atm'lerinden yapabilirler.

    - En önemli ödeme işlemi olarak şu söylenebilir: Kayıt tarihinin son gününde kredi kartı ile ödeme kesinlikle yapılmayacaktır. Yapılırsa işlem görmeyecektir. Bunun sebebi: provizyon işlemleri. Ödeme son tarihi şubelerden mesai bitime kadar, ATM'lerden ise 23:30'a kadardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Kayıt tarihleri içerisinde ödeme gerçekleşmezse, kayıt hakkını kaybeder, dersleri alamaz.

    FAKULTENİN KAYIT İÇİN İSTEDİĞİ ŞARTLARIN TAM METNİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    İçeriği okumaksızın kayıt için aşağıdaki videoyu izleyerek kayıt işlemlerini rahatça yapabilirsiniz.

    Video üzerinden izlenilecek 4 kategoriden oluşmaktadır. 1) İnternet Üzerinden Ders Ekle-Sil İşlemi Yapılması 2) Banka ödemeleri 3) Kontrol 4) Kitapların alınması 

    KİTAP ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

     Kayıt başvurusu yapmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz

    KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ

    Kayıt işlemlerinden sonra büronun istedikleri

    İşlemler bittikten sonra bankadan aldığınız dekontu size en yakın AÖF bürosuna giderek dekontu teslim etmeniz gerek. Dekontun yanında Vesikalık fotoğraf, askerlik durum belgesi, öğrenim belgesini de büroya teslim etmeniz gerek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2016-2017 AÇIKÖĞRETİM ÜCRETLERİ

    Kurum bu seneki ücretleri açıkladı. Ücretleri görmek için TIKLAYINIZ

    Öğrenciler harçlarda şikayetçi ancak kurumun uyarısı var!

    Üniversiteye kazanan öğrenciler sosyal medyada fiyatların yüksek olduğuna dair yorumlarda bulundu. Harçlardaki fahiş fiyattan ötürü bir çok öğrenci, ücretlerinin düşürülmesini istedi. Açıköğretim Fakultesi'ne kayıt olacak olan öğrenciler, harçları ödemediği takdirde, dersleri alamayacaklar. 

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow