hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2016 DGS sonuçları ne zaman açıklanıyor | ÖSYM'ye şikayet yağmuru

    2016 DGS sonuçları ne zaman açıklanıyor | ÖSYMye şikayet yağmuru
    expand

    ÖSYM DGS sonuçları konusunda sessizliğini koruması dikkat çekiypr. 21 Ağustos 2016 günü yapılan Dikey Geçiş Sınavı'nın sonuçları ÖSYM tarafından hala açıklanmadı. DGS sonuçlarını bekleyen binlerce öğrenci twitter'da "DGS sonuçları ne zaman açıklanacak" sorusunu kuruma soruyor. Kurum ise sessizliğini koruyor. Sonuçların haftasonu olmadan açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz, tercih işlemleri başlayacak. Tercihlerde birçok öğrenci mağdur oluyor. Ne yapılmalı, neye dikkat edilmeli?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aradan bir ay bir gün geçti, ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) DGS sonuçları konusunda sessizliğini korumaya devam ediyor. Teknik bir arızadan mı sonuçlar açıklanmıyor, belli değil. Kurumun bu konuda sessiz kalması en çok öğrencileri rahatsız etmiş durumda. Birçok öğrenci sosyal medyada ÖSYM'ye karşı şikayetini bildiriyor. 

    ÖSYM resmi twitter'dan sonuçlara dair herhangi bir tarih vermedi. Sadece kurumun resmi web sitesi haricinde başka sitelerin kaynaklarına bakılmaması uyarısında bulundu. ÖSYM'nin sahte hesaplara ve websitelere karşı sessizliğini bozması,önlisans mezunlarının twitter'da morallerinin bozulmasına sebep oldu.

    Sınava giren öğrenciler internet üzerinden soru ve cevaplara bakarak kendi sınav sonuçlarını bulmaya çalışıyor. DGS hesaplama sistemi üzerinden herhangi bir üniversiteye girip giremeyeceğini "tahmin" yolundan bulmaya çalışıyor. Her soruyu göremeyen öğrenciler çıkan sorulardan doğru ve yanlış oranı üzerinden puanını bulmaya çalışmaları dikkat çekti

    2016 DGS SORULARINI VE CEVAPLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önlisans mezunları Dikey Geçiş Sınavı'nda en çok neyden zorlandılar?

    Dikey Geçiş Sınavı, ÖSYM'nin en kolay sorduğu sınavlardan bir tanesidir. Genel kanı budur. Lakin sınav soruları kolay olsa da adayların en çok zorlandığı konu "zaman"dır. Zaman konusunda hızlı hareket etmek isteyen adayların birçok soruyu yanlış cevaplaması ve sıkıntının zaman olduğu dile getirilir. 2016'da yapılan sınavda twitter ve sosyal medya sitelerinde "zaman" yetersizliği üzerinden birçok öğrenci sitemini dile getirdi.

    DİKEY GEÇİŞ SINAVININ SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    Sonuçlar açıklandıktan sonra "tercih" nasıl yapılması gerek?

    ÖSYM, sonuçları açıklar açıklamaz, önlisans mezunları puanlarına göre tercih başvuruları yapacak. Sınavdan daha önemli bir durum genellikle "tercih" oluyor. Birçok aday yanlış başvurulardan ötürü üniversiteye giremiyor. Tercih başvurularında neye dikkat edilmeli? Sonuçlar açıklanır açıklanmaz ÖSYM kendi internet sitesinden duyuruda bulunacak. Duyuru yapıldıktan sonra "tercih klavuzu" kurum tarafından internette paylaşılacak.

    Önemli not: Tercih klavuzu posta üzerinden evlere gönderilmeyecek, tercihler "internet" üzerinden yapılacak.

    Tercihlerde en çok "Tablo*2" sıkıntısı yaşanıyor. Tablo-2 üzerinden tercih yapacak olan adayların "kendi alanlarında" tercih yapması gerekiyor. Bu işlem iki yıllık mezun olan adayların dört yıllık lisans eğitimine geçmesi içindir. Alanı haricinde başka bir alanda başvuru yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılmaktadır. Örneğin; gıda bölümünden mezun olan adayın, inşaat mühendisliği bölümünü yazmaması gerekmektedir. Tercih yaptığı an, kurum o tercihi geçersiz olarak sayacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kendi alanınızla ilgili tercih "Tablo-2" üzerinden yapılmaktadır. Tablo 1 ise "tercih klavuzunun prodesdürüdür". Tablo-1 Lisans programlarının kodları, adları, üniversitenin kaç öğrenciyi alacağı (kontenjan), puan türünü, öğretim süresini ve gözlerden kaçan en önemli madde olan "koşulları" gösterir. Üniversitenin istediği koşullar, yerine getirilmiyorsa veya aday için uygun değilse; başvuru yapsa bile geçerli olmayacaktır.

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow